A Universal Analytics bemutatása by Google


A Universal Analytics bemutatása

Google Analytics

Google Analytics

Több szolgáltatás, alaposabb betekintés

A Universal Analytics olyan szolgáltatások gyűjteményét vezeti be, amelyek megváltoztatják az adatok gyűjtésének és rendezésének módját a Google Analytics-fiókban, így jobban megismerheti, hogy a látogatók hogyan kerülnek kapcsolatba a tartalmakkal.

A Google Analytics szokásos funkciói mellett a Universal Analytics lehetőséget biztosít a következőkre is:

Új adatgyűjtési módszerek: A Universal Analytics az analytics.js kódrészletet vezeti be a webhelyekről történő adatgyűjtés során használandó elsődleges módszerként. Ez a JavaScript sokkal rugalmasabb a Google Analyticsben korábban használt ga.js JavaScriptnél, így több lehetőséget biztosít az adatok személyre szabásához.
A funkciók egyszerűbb konfigurálása: A Universal Analytics olyan beállítási lehetőségeket kínál az Analytics adminisztrátori felületén, amelyeket korábban csak fejlesztői környezetben lehetett elérni. A Universal Analytics segítségével egyszerűbben szabhatja testre az olyan beállításokat, mint a kampány időkorlátjának kezelése vagy a keresési kifejezések kizárása.
Egyéni dimenziók és mutatók: Az egyéni dimenziók és mutatók az alapértelmezett dimenziókhoz és mutatókhoz hasonlítanak azzal a kivétellel, hogy Ön hozza létre őket. Olyan adatok gyűjtésére használhatók, amelyeket a Google Analytics nem követ automatikusan.
Többplatformos követés: A Mérési protokoll, illetve a Universal Analytics által bevezetett többi adatgyűjtési módszer használatával, bármely digitális eszköz beérkező adatait gyűjtheti, és ezeket az adatokat Analytics-fiókjába továbbíthatja, így nemcsak a webhelyek adatait követheti.

Google Analytics

Google Analytics

Több új Google Analytics funkció- és termékfrissítés csak a Universal Analytics adatgyűjtési módszereinek valamelyikét (webhelyeken az analytics.js Javascriptet, Android és iOS alkalmazásokhoz az SDK-kat, illetve a többi digitális eszközhöz a Mérési protokollt) használó tulajdonok esetén érhető el. A ga.js kódot használó tulajdonok nem kapnak hozzáférést az összes jövőbeli termékváltozáshoz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s