Költözz Spanyolországba
A spanyol egészségügyi rendszer a világ legjobbjai közé tartozik, és ez a hasznos útmutató mindent megad, amit külföldiként tudnia kell.

Ha Spanyolországban él és dolgozik, valószínűleg ingyenes állami egészségügyi ellátáshoz fog hozzáférni. Ezt részben társadalombiztosítási befizetésekből fizetik, amelyeket levonnak a béréből. Ez a hasznos útmutató elmagyarázza, hogyan lehet hozzáférni a spanyol egészségügyi rendszerhez, és a következő részeket tartalmazza:

A spanyol egészségügyi rendszer áttekintése
Egészségügyi költségek Spanyolországban
Egészségbiztosítás Spanyolországban
Hogyan kell regisztrálni a spanyol közegészségügyi ellátásra
Magánegészségügy Spanyolországban
Orvosok és szakemberek Spanyolországban
Női egészségügy Spanyolországban
Gyermekegészségügy Spanyolországban
Fogorvoslátogatás Spanyolországban
Kórházak Spanyolországban
Egészségügyi központok és egészségügyi klinikák Spanyolországban
Gyógyszertárak Spanyolországban
Mentális egészségügy Spanyolországban
Az egészségügyi ellátás egyéb formái Spanyolországban
Vészhelyzetben
Hasznos spanyol kifejezések vészhelyzetben
Spanyol egészségügyi kapcsolattartók
Globalitás egészség
A Globality Health egy expatbarát nemzetközi egészségbiztosítási szolgáltató. Szakértői prémiumkínálatukat az Ön és családja igényeihez igazítják, beleértve a szemészeti ellátást, a fogászatot, a háziorvosokat stb. Tehát tisztábban tekintheti meg egészségügyi lehetőségeit a Globality Health segítségével.


A COVID-19 világjárvány mindenki számára nehéz időszak volt. Sok expat találja magát elszakadva családjától és szeretteitől hazájában. Külföldiként néha nehéz kritikus információkat találni a koronavírus-fertőzöttség arányáról, a helyi intézkedésekről és korlátozásokról, és most szerencsére a védőoltásokról is.

A spanyolországi koronavírus általános egészségügyi információiért, beleértve az oltási ütemterveket és a helyszíneket, keresse fel a Ministerio de Sanidad COVID-19 online forrásközpontját.
A COVID-19 világjárvány Spanyolországra gyakorolt ​​hatásával kapcsolatos speciális információkért tekintse meg a spanyolországi COVID-19 világjárványról szóló útmutatónkat.

Spanyolországban magas színvonalú egészségügyi rendszer működik, amely minden lakos számára egyetemes lefedettséget garantál. Az egészségügyi ellátás Spanyolországban magán- és állami egészségügyi ellátásból is áll, néhány kórházban (kórházak) és egészségügyi központokban (centros de salud) magán (privado) és állami egészségügyi szolgáltatásokat (asistencia sanitaria pública) is kínálnak.

A spanyol egészségügyi rendszer

A spanyolok körülbelül 90%-a használja az állami egészségügyi rendszert, amelyet Nemzeti Egészségügyi Rendszernek neveznek. Ez azonban nagyon decentralizált, a szolgáltatásnyújtás regionális szinten szerveződik. A rendszert a spanyol egészségügyi minisztérium felügyeli, amely politikát alakít ki és felügyeli a nemzeti egészségügyi költségvetést.

Ágyak az Isabel Zendal Kórházban Madridban, Spanyolországban

Spanyolország a 19. helyen áll a 2018-as Euro Consumer Health Index-en, és dicséretben részesül a javuló egészségügyi eredményeiért. Másrészt továbbra is problémás a rossz elérhetőség és a magánszektorra való túlzott támaszkodás.

Spanyolország

  1. hely, 698 pont. Nagyon regionálisan decentralizált. A spanyol egészségügy a jelek szerint a
    kicsit túl sokat keres magánellátást a valódi kiválóság érdekében. A 2018-as eredménymutatók megvannak
    javult, jelenleg Izlanddal és Portugáliával egyenrangú. A 2018-as Betegszervezet
    felmérés (ismét) rossz képet adott az akadálymentesítésről.

Kik vehetik igénybe az egészségügyi ellátást Spanyolországban?
Az állami egészségügyi ellátás ingyenes mindenki számára, aki Spanyolországban él és dolgozik. Néhány spanyol szigeten azonban előfordulhat, hogy utaznia kell, hogy állami egészségügyi szolgáltatót keressen. Mivel a spanyol egészségügyi rendszer decentralizált, az egészségügyi szolgáltatások igénybevételéhez saját területén ellenőriznie kell a feltételeket.

Expatként ingyenes állami egészségügyi ellátásban részesülhet, ha:

Spanyolországban lakóhellyel rendelkező személy, munkavállalóként vagy önálló vállalkozóként dolgozik, és társadalombiztosítási járulékot fizet
Spanyolországban él, és bizonyos állami juttatásokban részesül

Spanyolországban élő személy, aki nemrégiben elvált, vagy elvált egy társadalombiztosítási nyilvántartásba vett élettársától
Spanyolországban élő gyermek
Egy terhes nő, aki Spanyolországban él
26 év alatti és Spanyolországban tanul
Állami nyugdíjas
Átmenetileg Spanyolországban tartózkodik, és rendelkezik EHIC-kártyával
Spanyolország kétoldalú megállapodásokat kötött néhány országgal, például Andorrával, Brazíliával, Chilével, Ecuadorral és Peruval, amelyek lehetővé teszik ezen országok állampolgárai számára, hogy rövid ideig Spanyolországba látogatnak, hogy ingyenes sürgősségi orvosi ellátásban részesüljenek. Érdeklődjön a helyi spanyol nagykövetségen, hogy van-e érvényben megállapodás Spanyolország és az Ön országa között. Ha nem jogosult állami egészségügyi ellátásra, akkor magán egészségügyi ellátást kell szerveznie.

Egészségügyi költségek Spanyolországban
A spanyol egészségügyi kiadások az éves GDP körülbelül 9%-át teszik ki, így Spanyolország a 13. legnagyobb egészségügyi kiadások közé tartozik az EU/EFTA-országok közül. A ráfordítás fejenként valamivel több mint 2000 euró. Az egészségügyi kiadások azonban nőttek az elmúlt években, és egyre nagyobb volt a visszaesés

Kedvenc ételek és helyek Spanyolországban

SITGES

Spaghetti with Tomato, Spinach, and Shaved Parmesan

Creamy Tomato Soup with Cheese Toasties

Grilled Asparagus & Poached Egg on Toast

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s