Barcelona ingatlan bérlés árai


Barcelona albérlet bérleti díjak nagyon változóak.

A barcelonai bérleti díj az egyik olyan dolog, amelyet figyelembe kell vennie, mielőtt ebbe a katalóniai városba költözne. Ha Ön rendszeres bérlő, tisztában kell lennie a nehézségekkel, amikor bérelt lakást keres. Fárasztó lehet az egyik lakásból a másikba költözni a legjobb bérlés keresésére. Szerencsére az Equinox Urban Housing-hoz hasonlóan vannak bizonyos ingatlanügynökségek a piacon, amelyeknek célja, hogy segítsenek a bérlőknek megtalálni a legjobb lakást baráti áron.


A barcelonai bérleti díjak házak/lakások között változnak, jellemzőiktől és felületüktől függően. A városban lévő lakás bérleti díja a helyétől és a felületétől függ. Ha városban élünk, a havi bérleti díjak általában 750 euróról egy stúdióra 1.800 euróra mennek egy 3 vagy 4 hálószobás lakás esetében. Ezek az árak csökkenni fognak, ha távolabb költözik a várostól. Másrészt van néhány olcsóbb bérelhető lakás is, mint például Sant Andreuban vagy Horta-Guinardóban, ahol az árak 12 és 13 euró között mozoghatnak négyzetméterenként.

Mennyi az átlagos bérleti díj Barcelonában?
A 2021 októberében regisztrált átlagos barcelonai bérleti díj négyzetméterenként 15 €. Az árak azonban zónától függenek.

Ciutat Vella, amely a turisták leghíresebb és legkedveltebb területe, jelenleg körülbelül 19,6 eurós átlagos négyzetméterárral, míg Sarria-Sant Gervasiban megközelíti a 17,2 eurót négyzetméterenként. Sarria, valamint Pedralbes és Sant Gervasi Barcelona azon területeinek számít, ahol az emberek a legnagyobb vásárlóerővel rendelkeznek.

Egy másik példa a Sant Martí 16 eurós négyzetméterárral. A statisztikák néha nem tükröződnek a napi kínálatban, de legalább jobb képet adnak arról, hogy mit találhat a barcelonai ingatlanpiacon.

Ha egy hálószobás lakást bérel a belvárosban, havonta 800 és 1200 euró közötti összeget kell fizetnie (az átlagár 950 euró). Városon kívül havi 600-900 euróba kerülhet egy ilyen típusú lakás, átlagos ára 720 euró. Egy három hálószobás lakás a városban havi 1300-2000 euróba kerülhet, 1500 eurós átlagár mellett. Ugyanez a lakás a városon kívül 900-1500 euróba kerül.

Bérleti árak Barcelonában kerületenként
Barcelona tíz nagyobb kerületre oszlik, amelyek további kerületekre oszlanak. Mindezek a kerületek különböző atmoszférával, karakterekkel és bájjal rendelkeznek. Mielőtt eldöntené, melyik kerületben a legjobb lakni, javasoljuk, hogy tekintse át az egyes kerületeket, hogy kiválaszthassa azt, amelyik leginkább megfelel az Ön igényeinek és életmódjának.

Ciutat Vella (Óváros)
Ez a város egyik legkarizmatikusabb kerülete, ősi épületeivel és hatalmas kanyargós utcáival. Négy városrészre oszlik: a gótikus negyed, Pere, Santa Caterina és El Born i La Ribera, Raval és Barceloneta. Barcelona egyik legforgalmasabb része, mivel a turisták gyakran látogatják. Az átlagos bérleti díj négyzetméterenként ebben a kerületben 19,6 euró.

L’Eixample
A 19. században épült környéken találhatók a város legikonikusabb szecessziós épületei, a legfontosabb sugárutakkal és körutakkal. Hat városrészre oszlik: Dreta de l’Eixample, Antiga Esquerra de l’Eixample, Nova Esquerra de l’Eixample, Fort Pienc, Sagrada Família és Sant Antoni. Az átlagos bérleti díj négyzetméterenként ebben a kerületben 16,90 euró.

Gracia
Ez az egész életen át tartó lakosok, művészek és diákok otthona. Nyugodt falusi hangulata van. Amikor lemegy a nap, ez a város a város éjszakai életének központjává válik. Az átlagos bérleti díj négyzetméterenként Gracia városában 15,7 euró.

Horta Guinardó
Ez a rendkívül változatos kerületi város kivételes kilátást nyújt a látogatóknak és a lakosoknak az egész Barcelona városára a különböző dombtetőkről. Ez a harmadik legnagyobb kerület, amely 11 városrészből áll, és a bronzkor óta nagy múltra tekint vissza. Átlagos bérleti díja négyzetméterenként 12,4 euró.

Les Corts
Ez a város egyik leggazdagabb kerülete, és három városrészből áll. A kerületben is vannak utalások korábbi vidéki életére. Az átlagos bérleti díj négyzetméterenként 15,0 euró.

Nou Barris
Nou Barris Barcelona északi részén található. Ez az egyik csendes hely, ahol élni szeretnél, ha megpróbálsz menekülni a város zajától és nyüzsgésétől. Sok zöld terület, meredek és szabálytalan utcák jellemzik. Az átlagos bérleti díj négyzetméterenként ezen a környéken 12,9 euró.

Sant Andreu
Nyugodt hangulatának köszönhetően ez a kerület vintage bájjal rendelkezik, otthonos és nagyon kényelmes lakni. A kerület bepillantást nyújt múltjába a nemrég parkokká és művészeti központokká alakított régi gyárakon és létesítményeken keresztül. Átlagos négyzetméterenkénti bérleti díja itt 12,5 euró.

Sant Martí
A város keleti oldalán található strandok és hosszú homokos szakaszok negyede, amelyek a Földközi-tengerbe nyúlnak be. Ez az egyik leghihetetlenebb tartózkodási hely, ha élvezni és pihenni szeretne a homokos strandokon. Az átlagos bérleti díj négyzetméterenként Sant Martíban 16 euró.

Sarrià-Sant Gervasi
Zöldterületeinek köszönhetően Sarrià-Sant Gervasi varázslatos hely. A kerület hét városrészből áll, mindegyik szűk utcákkal, vonzó otthonokkal és kis terekkel. A látnivalók közé tartozik a tudományos múzeum és a Tibidabo vidámpark. Az átlagos bérleti díj négyzetméterenként itt 17,2 euró.

Sants-Montjuïc
A Sants-Montjuïc a Montjuïc kiemelkedő dombja alatt fekszik. Rengeteg szabadtéri területtel büszkélkedhet, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tengerre, és élvezheti a hegyi sétákat. Az átlagos bérleti díj négyzetméterenként Sants-Montjuïcban 14,3 euró.

Hol lehet bérelni Barcelonában jó áron?


Egyedül bérelhető helyet találni mindig bonyolult, időigényes és költséges. A bérbeadást azonban megkönnyítheti egy professzionális ingatlanügynökség bevonásával. Egy ügynökség rövid időn belül segít megtalálni azt a kiadó egyszobás lakást vagy bármilyen más típusú lakást, amelyre nagyon vágyik. Az Equinox Urban Housing egy all inclusive csomaggal rendelkezik, amely biztosítja, hogy minden ingatlanbérlő érdeke mindenkor védve legyen. Segítünk minden lépésben, amely egy barcelonai ingatlan bérléséhez szükséges, és biztosítjuk, hogy pénze megfelelő legyen.

A bérleti díjak Barcelonában általában különböznek egymástól. A város közelében a bérleti díjak mindig magasabbak lesznek, mint a városon kívüli bérléseknél. A bérelhető hely kiválasztásakor célszerű először a környéket felkeresni. Ennek az az oka, hogy egyes területeken a legjobb apartmanok találhatók, de végül biztonsági problémák merülnek fel. A barcelonai bérleti díj fogalma mindig segít a végső döntés meghozatalában.

Jelenleg a spanyol jelzálogpiac által a nem rezidensek számára kínált finanszírozási lehetőségek a következők:

A bank általában a vételár vagy az értékelési ár 70%-áig finanszírozza, attól függően, hogy melyik az alacsonyabb. Ezenkívül hozzá kell adnia az ár 10% és 15% közötti részét formalizálási költségekként
A maximális visszafizetési időszak 30 év. A jelzáloghitelt általában még a 70. életév betöltése előtt ki kell fizetni.
A havi törlesztőrészlet (vagy az összes jelenleg meglévő hitel árajánlatok összege) nem haladhatja meg a havi nettó jövedelmének 30%-át.
Ha nem spanyol állampolgár, mielőtt ingatlant vásárolhat Spanyolországban, NIE-számot (külföldi nemzeti személyazonosító szám) kell igényelnie, amely elengedhetetlen az adózás szempontjából.
Szolgáltatásunk segít Önnek a legjobb banki ajánlatok megszerzésében, és összeállítjuk dokumentációját, hogy azt a különböző szervezeteknél bemutathassa.

Carolina López
(+34) 912 183 169
Üdvözlettel,
idealista/jelzáloghiteles csapat

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s