Hogyan készülhetünk fel az eddigi leginkább digitális ünnepi kiskereskedelmi szezonra?


A pandémiától hat hónappal mindannyian hallottuk az „un-” szavakat: példátlan, ismeretlen, váratlan. Ahogy közeledünk ehhez az ünnepi időszakhoz, valószínűleg tele van saját „un-” szavaival: unconventional, uncharted, unlike 

De a kiskereskedőkkel végzett munkám során hallottam, hogy bár ez az idő nehéz volt eligazodni, ugyanakkor felszabadult is. Azok a változások, amelyekre már régóta vágynak, prioritássá váltak, vagy akár sürgősek lettek, és ez felgyorsította vállalkozásuk innovációját, lehetővé téve számukra, hogy hasznosak legyenek az ügyfelek számára, és új módszereket találjanak a növekedéshez. Ahogy közeledünk az eddigi digitális digitális első ünnepekhez, a kiskereskedők rájönnek, hogy a digitális marketing kritikus fontosságú a folyamatos növekedés szempontjából.

Tehát hogyan használja a digitális csatornákat és eszközöket növekedési mozgatórugóként a kiskereskedelmi vállalkozás számára? A hónap elején a Think Retail On Air virtuális eseménynek adtunk otthont, amelynek célja a kiskereskedők felkészülése az ünnepekre. Az esemény során beszéltem néhány omnichannel vásárlónkkal arról, hogy miként gyorsultak fel a digitálisak, amikor ez a legfontosabb volt, és hogyan használják tovább ezeket a stratégiákat az ünnepi szezonban. A következőket tanultuk:

Valós idejű információk és automatizálás segítségével inspirálhatja és megszerezheti új ügyfeleit
Mivel sokan otthon ragadtunk, és új gyakorlási lehetőségeket kerestünk, a Lululemon műszaki ruházati kiskereskedő valós idejű betekintést nyújtott az otthoni fitnesz trendjeihez, hogy ösztönözze a tartalom létrehozását és a YouTube-csatornája hirdetéseit. A kiskereskedő például a „jóga otthon” kifejezésre való keresésekben észlelte a csúcspontokat, és kiemelten kezelte az ilyen lekérdezések tartalmának létrehozását és közzétételét. Ez segítette a csapatot az egyértelmű fogyasztói igény kielégítésében, miközben kiterjesztette elérhetőségét az új közönségek felé, 89% -kal növelte az előfizetők számát, és az első negyedévben 950 000 órányi nézett YouTube-tartalmat inspirált, amelynek 25% -át a reklám hajtotta.

A Lululemon emellett továbbra is a fizetett programjaiban folytatta a meglévő automatizálási stratégiákat, lehetővé téve a viselkedés és az üzleti változások gyors reakcióját. A Lululemon digitális marketing igazgatója, Lindsay Noyes egy tanácsot ad az ünnepi szezonban részt vevő más kiskereskedőknek: „Amennyire lehet automatizálni, automatizálni és a gépi tanulást kihasználni, ahol csak lehetséges. Véges számú ember erőforrással rendelkezünk, az automatizálás és a gépi tanulás valóban lehetővé teszi a méretarányt. “

Nézze meg a teljes beszélgetést.


Hozd digitálisan az üzlet és a fizikai eszközök legjobbjait
A pandémia kezdetén a Petco nélkülözhetetlen kiskereskedő látta, hogy miközben az emberek felhalmozódnak maguknak, a háziállataikat is felhalmozzák. Mivel ez megtörtént, a márka kizárólag digitális versenytársai nem tudták teljesíteni a megrendeléseket olyan sebességgel, amelyre a kedvtelésből tartott szülőknek szüksége volt. A Petco felgyorsította az út mentén történő átvétel és a szállítás a boltból lehetőségeket, heteken belül életbe léptetve őket.

Ezek a cselekvések lehetővé tették a márkának, hogy az e-kereskedelmi forgalmat évről évre 100% -kal növelje, és a keresletalapú befektetéssel a beszerzési költségeket kétharmaddal csökkentse. Az ünnepre indulva a médiaátalakítás alelnöke, Jay Altschuler azt javasolja más kiskereskedőknek, hogy erős adatstratégiával rendelkezzenek azáltal, hogy egyesítik első féltől származó adataikat a kiskereskedelmi csatornákon keresztül a silók eltávolítása és a hirdetési beruházásokba vetett bizalom biztosítása érdekében.

Nézze meg, hogyan csinálta Petco.


Az online értékesítés ösztönzése teljes csatornás megközelítések révén
Az Omnichannel lábbeli- és ruházati kiskereskedő az Ariat átirányította a digitális stratégiáját, amikor az üzletek bezárultak a világjárvány idején. Az online értékesítés ösztönzése érdekében a márka a YouTube márkakampányain keresztül ösztönözte termékeinek felső csatornatudatosságát, majd a teljes csatornás megközelítéshez más Google Ads-termékeket, például Shopping-hirdetéseket használt. Ez a stratégia hozzájárult ahhoz, hogy a márka évente 7-szer több e-kereskedelmi eladást generáljon, így április a második legjobb online hónap volt a társaság történetében. Beth Cross vezérigazgató és alapító szerint a csapat az ünnepi szezonban folytatja ezt a teljes csatornás stratégiát.

Nézd meg a történetüket.


Reméljük, hogy ezeket a stratégiákat arra használja, hogy készen álljon az ünnepekre saját „un-” szavaival: alaptalan, visszatartó erejű, korlátlan.

Szeretne több betekintést és stratégiát, amelyek segítenek felkészülni az ünnepi szezonra? Kövesse blogomat!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s