Google SEO alapok Webmaster


Általános irányelvek SEO

Segítsen a Google-nak megtalálni az oldalait!

Győződjön meg arról, hogy a webhely minden oldalához el lehet jutni egy másik megtalálható oldal linkjével. A hivatkozó linknek tartalmaznia kell szöveget, vagy képek esetén egy alt attribútumot, amely releváns a céloldal számára.

A feltérképezhető linkek <a> címkék, href attribútummal. Adjon meg egy webhelytérkép-fájlt linkjeivel, amelyek a webhely fontos oldalaira mutatnak. Adjon meg egy oldalt az emberek számára olvasható hivatkozások listájával ezekre az oldalakra (néha webhelyindexnek vagy helytérkép-oldalnak is hívják).

Az oldalon található linkek számát korlátozza ésszerű számra (legfeljebb néhány ezerre). Győződjön meg arról, hogy webkiszolgálója megfelelően támogatja az If-Modified-Since HTTP fejlécet. Ez a funkció arra utasítja a webszervert, hogy mondja el a Google-nak, ha a tartalma megváltozott azóta, hogy utoljára feltérképeztük webhelyét. Ennek a funkciónak a támogatása spórolja meg a sávszélességet és a rezsit.

A webszerveren található robots.txt fájl segítségével kezelheti feltérképezési költségkeretét, megakadályozva a végtelen terek, például a keresési eredményoldalak feltérképezését. Tartsa naprakészen a robots.txt fájlt. További információ a robots.txt fájl feltérképezésének kezeléséről. Tesztelje a robots.txt fájl lefedettségét és szintaxisát a robots.txt tesztelő eszközzel.

Hogyan segíthet a Google megtalálni az Ön webhelyét: Kérje meg a Google-t, hogy térképezze fel az oldalait. Győződjön meg arról, hogy minden olyan webhely, amelynek tudnia kell az oldalairól, tisztában van azzal, hogy webhelye online. Segítsen a Google-nak megérteni az oldalait Hozzon létre egy hasznos, információkban gazdag webhelyet, és írjon olyan oldalakat, amelyek világosan és pontosan leírják a tartalmát. Gondoljon azokra a szavakra, amelyeket a felhasználók begépelnek az oldalak megtalálásához, és győződjön meg arról, hogy webhelye valóban tartalmazza ezeket a szavakat.

Győződjön meg arról, hogy a <title> elemei és az alt attribútumai leíróak, specifikusak és pontosak. Tervezze meg webhelyét úgy, hogy világos fogalmi oldalhierarchiával rendelkezzen. Kövesse a képek, videók és strukturált adatok ajánlott bevált módszereit.

Tartalomkezelő rendszer (például Wix vagy WordPress) használatakor győződjön meg arról, hogy olyan oldalakat és hivatkozásokat hoz létre, amelyeket a keresőmotorok be tudnak mászni. Annak érdekében, hogy a Google teljes mértékben megértse webhelye tartalmát, engedélyezze az összes olyan webhelyelem feltérképezését, amely jelentősen befolyásolja az oldal megjelenítését: például CSS és JavaScript fájlokat, amelyek befolyásolják az oldalak megértését. A Google indexelő rendszere úgy jelenít meg egy weboldalt, ahogy a felhasználó látná, beleértve a képeket, a CSS és a JavaScript fájlokat. Használja az URL-ellenőrzési eszközt annak megtekintéséhez, hogy mely oldalelemeket nem tudja feltérképezni a Googlebot; az irányelvek hibakereséséhez a robots.txt fájlban használja a robots.txt tesztelő eszközt. Engedje meg, hogy a keresőrobotok feltérképezzék a webhelyet munkamenet-azonosítók vagy URL-paraméterek nélkül, amelyek nyomon követik az útjukat a webhelyen. Ezek a technikák hasznosak az egyéni felhasználói viselkedés nyomon követésében, de a botok hozzáférési mintája teljesen más. Ezeknek a technikáknak a használata hiányos indexelést eredményezhet a webhelyén, mivel a botok nem biztos, hogy képesek leszűrni azokat az URL-eket, amelyek másnak tűnnek, de valójában ugyanarra az oldalra mutatnak. Alapértelmezés szerint tegye láthatóvá webhelye fontos tartalmát.

A Google képes feltérképezni a navigációs elemek, például a lapok vagy a kibővített szakaszok között elrejtett HTML-tartalmakat, azonban ezt a tartalmat kevésbé tartjuk hozzáférhetőnek a felhasználók számára, és úgy gondoljuk, hogy a legfontosabb információkat az alapértelmezett oldalnézetben kell láthatóvá tenni.

Weboldal gyorsasága nagyom fontos!

Optimalizálja az oldal betöltési idejét. A gyors webhelyek boldoggá teszik a felhasználókat, és javítják a web általános minőségét (különösen azok számára, akiknek lassú az internetkapcsolata). A Google azt javasolja, hogy olyan eszközöket használjon, mint a PageSpeed ​​Insights és a Webpagetest.org az oldal teljesítményének teszteléséhez. Tervezze meg webhelyét minden típusú készülékre és méretre, beleértve az asztali számítógépeket, a táblagépeket és az okostelefonokat is. Használja a mobilbarát tesztelő eszközt annak teszteléséhez, hogy az oldalai mennyire működnek mobileszközökön, és visszajelzést kapjon a javításra váró kérdésekről. Győződjön meg arról, hogy webhelye megfelelően jelenik meg a különböző böngészőkben. Ha lehetséges, biztosítsa webhelye kapcsolatait a HTTPS segítségével. A felhasználó és az Ön webhelye közötti interakciók titkosítása jó gyakorlat az internetes kommunikációhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s