Miért van meleg felvonulás?


Sokan teszik fel ezt a kérdést és erre ez a egyszerű válasz:

hatvanas években lezajlott szexuális forradalom és virágzásnak indult ellenkulturális mozgalmak a meleg- és leszbikusmozgalomban is felszínre hozták a korábbi, megalkuvónak ítélt stratégiákkal szembeni elégedetlenséget. A nőjogi és antirasszista mozgalmakhoz hasonlóan kialakult egy radikálisabb, a felszabadulás fogalma köré épülő melegmozgalom (a korszak legjelentősebb észak-amerikai csoportosulása is a Melegfelszabadítási Front (Gay Liberation Front) nevet viselte). A mozgalom emblematikus eseménye a New York City Greenwich Village nevű negyedében a maffia által üzemeltetett Stonewall Inn bárban kitört híres Stonewall-lázadás, amikor a bár transzvesztitatranszneműafroamerikai és hajléktalan közönsége szembe szállt az Mccarthy-korszak végén őket rendszeresen zaklató rendőrökkel. (Továbbá az egész homofób, a az egész közösséget hamis propagandával és üldözéssel, nyíltan elnyomó rendszerrel.) Az összecsapások 1969 június 28. – 1969. július 1 között zajlottak.

Ezen események emlékére szervezik meg azóta is számos országban évről évre a melegfelvonulásokat. 

TEHÁT szembesszálltak az elnyomó rendszerrel és a Stonewall lázadas hozta meg nekik a szabadságot…persze nem mindenhol sajnos.

Tehát aki azt mondja miért kell a zászlójukat kitenni akkor ezért ! Mert amúgy meg semmilyen más ünnepen értelmetlen lenni kitenni az országok zászlaját…(PL Október 23) mert mindenki tudja hogy a magyar zászló a magyaroké ……

forrás:wikipédia, youtube

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s