Online marketing szótár


Kulcsszavak és kulcsszó mondatok

Rejtett kulcsszó

Ez olyan kulcsszavakra vagy kifejezésekre vonatkozik, amelyeket a HTML forráskódba helyeznek el, és amelyeket a weblap látogatói nem láthatnak.

Kulcsszó halmozás

A kulcsszó halmozás olyan módszer, amellyel a kulcsszavakat egy weboldalra terheljük, hogy a keresőmotorok az oldalt relevánsnak tekintsék az internetes keresés során. A keresőmotorok gyakran büntetik a webhelyet, ha felfedezték a kulcsszavak halmozásást, és a sértő oldalakat eltávolíthatják a keresési eredményekből.

Long Tail keresés

A Long Tail keresés kibővíti azt az elméletet, miszerint a média- és szórakoztatóiparnak elő kell mozdítania a népszerű mainstream termékeket. A keresési lekérdezéseknél fontos a fő és a leggyakoribb keresési kifejezések (a lista tetején található kifejezések) érintése, de az összes kulcsszó és lekérdezés érintése is, amelyek a keresés tárgyát képezik; azaz a kereséshez társított és kapcsolódó kulcsszavak, amelyek kevésbé népszerűek.

Kulcsmondatok

Mondatok vagy keresési kifejezések, amelyek több kulcsszóból vagy kulccszó-kombinációból állnak, amelyeket a felhasználó begépel a keresőmotorba.

Kulcsmondat-mozgás

A szám, amely a webhelyek pozícióinak felfelé vagy lefelé mozgását jelzi a keresőmotor eredményeiben (SERP).

Kulcsmondat pozíció

Az a pozíció, amelyet egy weboldal elfoglal a keresőmotor találati oldalán (SERP), amikor egy felhasználó rákeres egy kulcsszóra. A keresési eredmények első oldala a 10 legfontosabb kulcsmondat pozíció.

Kulcsszó

A keresőmotor által használt szó a releváns weboldalak keresése során.

Kulcsszó tömítettség

A kulcsszó tömítettség egy adott kulcsszó vagy kifejezés megjelenésének százalékos mérése az oldal összes szavához viszonyítva.

Kulcsszó gyakorisága

A kulcsszó gyakorisága az a szám, ahányszor a kulcsszó megjelenik egy oldalon, vagy ahányszor a teljes weboldal felületén használva van.

Kulcsszavak kiemelése

A kulcsszavak vagy kifejezések kiemelkedő elhelyezése egy weboldalon. A kiemelkedő elhelyezkedés lehet az oldal fejlécében, a meta címkékben, a nyitó bekezdésben vagy a mondat elején.

Kulcsszavas keresés

Olyan keresési típus, amely olyan dokumentumokat keres, amelyek tartalmazzák a felhasználó által megadott egy vagy több szót.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s