A DINAMIKUS REMARKETING MÁR MINDEN IPARÁG HIRDETŐINEK ELÉRHETŐ!


A dinamikus remarketing már minden iparág hirdetőinek elérhető!

2015. május 20. | 13:52

Labels: , ,

A remarketing lehetővé teszi, hogy hirdetéseket jelenítsen meg olyan felhasználóknak, akik korábban már meglátogatták webhelyét, vagy használták mobilalkalmazását.
A dinamikus remarketing ezt egy lépéssel továbbviszi, és a korábbi látogatói számára olyan hirdetéseket jelenít meg, amelyek olyan termékeket és szolgáltatásokat tartalmaznak, amelyeket korábban megtekintettek webhelyén. Ez jelenleg Magyarországon is elérhető funckió, ami Merchant Center használata nélkül lehetővé teszi a potenciális ügyfelek személyreszabott újracélzását.
Hangsúlyozza ki azt a terméket vagy szolgáltatást, ami a legrelevánsabb a potenciális ügyfelei számára
A dinamikus remarketing által olyan hirdetéseket tudunk megjeleníteni a felhasználóknak, amelyeket korábban megtekintettek a weboldalon és amelyek valóban érdeklik őket. Tegyük fel, hogy Ön autók eladásával foglalkozik és több száz ajánlat elérhető a weboldalán különböző típusokra vonatkozóan és különböző városokban.
A dinamikus remarketinggel elegendő egyetlen hirdetést létrehozni, amely dinamikusan az oldal látogatóihoz igazítja a hirdetés tartalmát, tehát a weboldalon megtekintett autók alapján hasonló típusú ajánlatokat fog megjeleníteni. A béta tesztelésben részt vett különböző iparágakban tevékenykedő ügyfelek a konverziós ráta 2x növekedéséről számoltak be és átlagosan 60%-kal csökkent az ügyfél-szerzésenkénti költségük (CPA) miután elkezdték alkalmazni a dinamikus hirdetéseket a remarketing kampányukban.*
Mobilra célzott display hirdetések, konverziós értékre optimalizálva
Amikor a hirdetők mobileszközökre való célzást adnak a remarketing kampányhoz, átlagosan a konverziók volumene 15%-kal növekszik, míg a konverziók költsége nem változik szignifikánsan.*
Ezért az összes dinamikus remarketing hirdetés sablon mobil-optimalizált, annak érdekében, hogy a mobileszközökön is megfelelően jelenhessenek meg a hirdetéseink.
Növelheti a dinamikus remarketing kampány teljesíményét, ha automatikus ajánlattételi stratégiát alkalmaz, hiszen az AdWords automatikus ajánlattétel esetén valós időben minden megjelenésre kiszámolja az optimális CPC ajánlatot. Ez azt jelenti, hogy ha egy $800 értékű kamerát és egy $20 értékű vakut hirdet, akkor az AdWords automatikusan priorizál, hogy többet nyerjünk a magasabb értékű termékek konverzióból. Ez nem csak a konverziók számánák növelésében segít, de a teljes konverziós érték maximalizálásában is.
A dinamikus remarketing sikere a különböző ügyfelek körében
Az utazási iparágban, a Hotel Urbano egyetlen dinamikus hirdetés elkészítésével minden potenciális utazónak azt az ajánlatot, szálláslehetőséget vagy utazást jelenítette meg, ami az adott felhasználónak valóban releváns volt. A dinamikus hirdetések 38%-kal javították a hirdetési kiadások célzott megtérülését (ROAS) és 415%-kal több bevételre tettek szert a hagyományos remarketinghez viszonyítva. Mariana Filippo – szenior marketing elemző a Hotel Urbano vállalatnál – azt nyilatkozta, hogy ez a megoldás hatékonyabbá tette az üzletet “mivel nem kell 4000 ajánlatunkat 138 különböző országban naponta változtatnunk. A dinamikus hirdetésekkel a megfelelő hirdetést jelenítjük meg a megfelelő felhasználónak.” 
A légi közlekedésben, a Jet Airways személyreszabta a hirdetéseit az alapján, hogy a felhasználók hova és mikor terveznek repülni. Ha valaki rákeres egy New York-London járatra, akkor utána neki speciális ajánlatok jelennek meg üzleti osztályra szóló jegyekre pontosan arra a napra, amire korábban keresett. Jet Airwaysnek sikerült megdupláznia a konverzióit és 65%-kal alacsonyabb CPA-t elérnie azzal, hogy dinamikus hirdetésekkel egészítették ki a remarketing stratégiájukat.
A kereskedelmi iparágban, India legnagyobb online B2B piactere, az IndiaMART dinamikus remarketing alkalmazásával javasolt új beszállítókat a meglévő ügyfeleinek, ezzel 400%-kal növelték a leadek számát, 60%-kal alacsonyabb CPA költségen. Saugata Halder – termék marketing menedzser az IndiaMART-nál – a következőt javasolja: “Az olyan online piacterek számára mint mi, elengedhetetlen, hogy bemutassuk a termékeink széles választékát a felhasználóknak. A dinamikus remarketing lehetővé tette, hogy a vásárlók nagyobb szegmensét személyre szóló hirdetésekkel elérjük, és ezzel maximalizáljuk a marketing erőfeszítéseink megtérülését.”**
A dinamikus remarketing részletes beállítási útmutatóját itt találja. További információért pedig kérem látogasson el a Google AdWords Súgó felületére.
forrás google

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s