Google Adwords Megtérülés kiszámítása ADWORDS ROI


roi meres

roi meres

A Google Adwords beruházás megtérülése (ROI)

Amikor az AdWords szolgáltatással a konverziók – például eladások, leadek vagy letöltések – számát kívánja megnövelni, érdemes lehet figyelemmel követni a beruházás megtérülését (ROI). A ROI ismeretében biztos lehet abban, hogy az AdWords hirdetéseire költött összeg a vállalkozás nyereségét gyarapítja.

Mi a ROI?

A ROI nem más, mint a nettó nyereség aránya a költségekhez képest. Ha például egy 200 000 Ft-os beruházás 240 000 Ft-nyi értékesítéshez vezet, a nyereség 40 000 Ft, és a ROI (240 000 – 200 000)/200 000 Ft, azaz 20%.

A kiszámítás pontos módja a kampány céljaitól függően változik. Általában ez a legfontosabb adat a hirdetők számára, mert alapját az Ön által meghatározott hirdetési célok jelentik, és megmutatja azt a tényleges hatást, amelyet a hirdetései gyakorolnak vállalkozására.

Miért fontos a ROI?

A ROI kiszámításával megállapíthatja, hogy mennyi pénzre tett szert az AdWordsszel történő hirdetési tevékenységével. A ROI segíthet eldönteni, hogyan használja fel a költségkeretét. Ha például azt látja, hogy egy bizonyos kampány a többinél magasabb ROI-t ér el, akkor a költségkeretéből nagyobb részt fordíthat a sikeres kampányra, és kisebbet a kevésbé jól teljesítő kampányokra. Ugyanezen információ alapján megpróbálhatja kijavítani a kevésbé sikeres kampányokat.

Mennyi profitot ért el a hirdetéseiből a hirdetésekre fordított összeghez képest. A (ROI-ként ismert) beruházási megtérülés a hirdetési költségek és a nyereség arányát méri.

  • A ROI általában a legfontosabb adat a hirdetők számára, mert megmutatja azt a tényleges hatást, amelyet az AdWords használata gyakorol a vállalkozására. Habár hasznos információ a beérkező kattintások és megjelenítések száma is, még jobb tisztában lenni azzal, hogy hirdetései mennyiben járulnak hozzá vállalkozása sikeréhez.
  • Az AdWords ROI méréséhez nyomon kell követnie a konverziókat. A konverziók olyan műveletek, amelyeket — miután rákattintottak a hirdetésére — a látogatók ideális esetben elvégeznek a webhelyén; például vásárlás, regisztrálás vagy letöltés. Próbálja ki a Konverziókövetést vagy a Google Analytics szolgáltatást, amelyek a fiókjában történő konverziók követésére használható ingyenes eszközök.
  • A kampánya ROI-ja az alábbi módon becsülhető meg: vegye a hirdetéseiből származó bevételeket, vonja ki belőle a hirdetési költségeket, majd ezt az összeget ossza el a hirdetési költségekkel.
  • (Adwords Bevétel – Adwords Költség) / Adwords Költség = ROI

Kinek Fontos ezt mérni? Minden Webshopnak kötelező

Google Adwords Megtérülés kiszámítása ADWORDS ROI” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s