A Kulcsszótervező lépett a Kulcsszóválasztó helyére


A Kulcsszótervező lépett a Kulcsszóválasztó eszköz helyébe

Kulcsszótervezőben kombináltuk a Kulcsszóválasztó eszköz és a Forgalombecslő funkcióit, hogy megkönnyítsük a keresési kampányok tervezését. Emiatt a Kulcsszóválasztó eszköz a továbbiakban már nem érhető el. A Kulcsszótervező segítségével új kulcsszó- és hirdetéscsoport-ötleteket kaphat, teljesítménybecsléseket kérhet hozzájuk a megfelelő ajánlat és költségkeret kikereséséhez, majd hozzáadhatja őket a kampányaihoz.

Megjegyzés

A külső Kulcsszóválasztó eszköz szintén nem érhető el a továbbiakban. Ha szeretne a Kulcsszótervező használatával kulcsszó-ötleteket kapni, győződjön meg róla, hogy be van jelentkezve az AdWords-fiókjába.

Emellett számos új funkciót is hozzáadtunk a Kulcsszótervezőhöz. A Kulcsszótervező használatának megkezdésekor biztosan feltűnnek Önnek is a Kulcsszótervező és a Kulcsszóválasztó eszköz közötti különbségek. Ha tovább olvas, információt kap arról, hogy mi változott.

Nincs egyezésitípus-adat a keresési mennyiségről

A Kulcsszóválasztó eszközben alapértelmezés szerint az általános egyezéssel kapcsolatos statisztikai adatok jelentek meg, és lehetőség volt az egyéb egyezési típusok, például a kifejezésegyezés és a pontos egyezés statisztikai adatainak megjelenítésére is. A Kulcsszótervezőben csak a pontos egyezéssel kapcsolatos statisztikai előzményadatok jelennek meg. Annak eldöntéséhez, hogy milyen egyezési típust használjon, vegye fel a kulcsszóötletet a tervébe, és tekintse meg az egyes egyezési típusokhoz tartozó forgalombecsléseket. A módosítás révén pontos becslést kaphat arról, hogy mekkora forgalomra számíthat a különböző egyezési típusok használata esetén. Az általános egyezést és kifejezésegyezést használó kulcsszavak között igen jelentős átfedés van, , és a Kulcsszóválasztó eszköz keresési mennyiségre vonatkozó statisztikája ezt nem vette figyelembe. A forgalombecslések, például a kattintás és a költség, figyelembe veszik ezt az átfedést, így érdemes ellenőrizni ezeket a mutatókat annak eldöntésekor, hogy melyik egyezési típust használja.

Tegyük fel például, hogy a kulcsszava étcsokoládé. Ha meg szeretné tekinteni az adott kulcsszóra végzett keresések átlagos havi számát, ugyanazt a statisztikát jelenítjük meg, függetlenül attól, hogy általános, kifejezés- vagy pontos egyezési típust használ az étcsokoládé kulcsszónál. Másrészről az olyan forgalombecslések, mint a kattintások és a költség, figyelembe veszik a kulcsszavak egyezési típusait. Ha például az általános egyezésű kulcsszavak egy listájára kér becsléseket, akkor figyelembe vesszük az ilyen kulcsszavak közötti esetleges átfedéseket.

Nincs eszközcélzás

A Kulcsszótervező nem teszi lehetővé adott mobileszközök, így például táblagépek és mobiltelefonok célzását. Alapértelmezés szerint az összes eszközt célozza, ami megfelel az AdWords kampányokat érintő, nemrégiben bevezetett módosításoknak. Jelenleg is dolgozunk egy olyan funkció bevezetésén, amely lehetővé teszi a forgalombecslések eszköztípus szerinti lekérését, illetve az ajánlatkorrekciók beállítását a mobileszközöknél.

Megjegyzés

Általában véve a Kulcsszótervezőben elérhető átlagos keresési mennyiségadatok magasabbak a Kulcsszóválasztó eszközben elérhető pontos egyezésű keresési mennyiségadatoknál. Ennek az az oka, hogy az egy adott kulcsszóötlethez tartozó keresések átlagos számát minden eszközre (asztali és hordozható számítógépekre, táblagépekre és mobiltelefonokra) vonatkozóan számítjuk ki. A Kulcsszóválasztó eszközben alapértelmezés szerint az átlagos keresési mennyiségadatok asztali és hordozható számítógépekre vonatkoznak.

Az adatoszlopok további változásai

A Kulcsszótervezőben több adatoszlopot találhat, mint amennyi a Kulcsszóválasztó eszközben jelent meg. A különbségeket alább ismertetjük:

  • Helyi havi keresések és globális havi keresések: Ezt a két oszlopot az „Átlagos havi keresések” oszlop helyettesíti, amely egyszerűsíti a keresési mennyiségadatok megjelenítését. Az átlagos havi keresési mennyiség az Ön célzási beállításaitól függ, és az adatokat az egész ország, egyes városok vagy az ország térségeinek bontásában is megjelenítheti. Ne feledje, hogy az összes földrajzi hely célzásával továbbra is megjelenítheti a globális havi keresési adatokat.
  • Hirdetési megoszlás: Az oszlop helyére a „Megjelenítési arány” elnevezésű új oszlop kerül, amely segít Önnek a potenciális megjelenítések keresésében.
  • Google Keresési Hálózat: Ezt az oszlopot a célzási beállítások között elérhető hálózati beállítás helyettesíti. A teljes Keresési Hálózat adatainak megjelenítéséhez válassza „A Google és keresési partnerei” célzási beállítást.
  • Keresési megoszlás: Ez az oszlop már nem érhető el.
  • Becsült CPC (Keresés): Ezt az oszlopot az „Átl. CPC” oszlop helyettesíti. Az átlagos kattintásonkénti költség oszlopa pontosabb adatokat jelenít meg a becsült kattintásonkénti költség oszlopánál.
  • Helyi keresési trendek: Ez az oszlop nem jelenik meg a Kulcsszótervező kezelőfelületén. Azonban továbbra is lekérheti a keresési mennyiségi trendeket, ha az egérmutatót a „Keresések átlagos havi száma” oszlopban szereplő ikon fölé húzza. Továbbra is lehetőség van a trendek havi felosztására, amikor a Kulcsszótervezőből letölti a statisztikai előzményadatokat.
  • Származási weboldal: Ezt az oszlopot eltávolítottuk a Kulcsszótervező kezelőfelületéről. A kulcsszóötlet származási webhelyét azonban továbbra is megismerheti, ha letölti a Kulcsszótervező statisztikai előzményadatait. Ne feledje, hogy ezeket az adatokat csak akkor jelenítheti meg, ha egy URL, például az Ön webhelyén található weboldal alapján keres kulcsszavakkal és hirdetéscsoportokkal kapcsolatos ötleteket.

Forrás : Google

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s