FACEBOOK és a Hungary viszonya avagy mit gondolnak rólunk


fbemotionshare

A Kereső Világ blog megvizsgálta, hogy mi a helyzet a Facebookon, mit gondolnak rólunk az angol nyelven posztoló külföldiek a közösségi oldalon. Az eredmény meglepően pozitív.

A blog a “Hungary” szóra keresve 1048 angol nyelvű bejegyzést gyűjtött be és elemzett ki. A posztok polaritás szerinti eloszlása szerint a bejegyzések több mint kétharmada pozitív, negyedük negatív, míg a többi semleges. A Kereső Világ bejegyzése szerint az eljárás egyik alapfeltevése, hogy a legtöbb nyelvi megnyilatkozás semleges, ennek tükrében meglepő a pozitív polaritású bejegyzések kiugróan magas aránya.

fbpolaritysharehu

Egy másik módszer, az emócióelemzés során bizonyos érzelmekhez kapcsolódó szavakat gyűjtenek egy csokorba, ezek aránya adja a vizsgált nyelvi megnyilatkozás emóciós értékét. A blog által vizsgált facebookos bejegyzésekben a két pozitív kategória (joy és surprise, azaz öröm/jókedv és meglepetés) fordult elő legtöbbször.

Egy korábbi, Twitter-posztokat vizsgáló bejegyzésből kiderült, negatív visszahang az utóbbi hetekben az Ozora fesztivállal és a romagyilkosságokkal kapcsolatban volt, utóbbi témát az ügyben hozott ítélet hozta ismét előtérbe.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s