Weboldal külföldi piacokra! kereskedj külföldön !


Indítsuk be saját globális weboldalunkat!

Többféle stratégia is létezik a weboldal optimalizálására. Az optimalizálási stratégiát azonban nagyban befolyásolja a piac, amelyet célzunk. Az európai vagy amerikai piac esetében teljesen más stratégiát kell követni. Szakértőnk útmutatója tartalmazza az összes hasznos tippet, amelyet tudnunk kell a nemzetközi piac meghódításához!

Bár a magyar gazdaság fő hajtóerejét évek óta a külkereskedelem jelenti, a kkv-k egyelőre ebben alig-alig vesznek részt, alig 23 százalékuk végez export-import tevékenységet. Betörni a külföldi piacokra sosem könnyű: az exportpiac ismerete nélkül szinte lehetetlen, és ha ez megvan, a külföldi jogi útvesztőben még akkor is eltévedhet egy vállalkozás. A marketingköltségek az egekbe szökhetnek, hiszen a piac megteremtése külföldön (sem) olcsó. A megfelelően felépített és a külföldi célközönségre optimalizált weboldal azonban megoldást jelenthet ezekre a problémákra. Szakértőnk, Szinte Romulus Loránd ehhez a nem mindennapi kihíváshoz ad nélkülözhetetlen tanácsokat.

Indítsuk be saját, globálisan célzott weboldalunkat!

Ha rendelkezünk megfelelő erőforrással, építsünk nyelv- és/vagy országspecifikus oldalakat saját domain-kiterjesztéssel (pl., http://www.azenoldalam.ro, .com, co.uk, .at stb). Amennyiben nem preferáljuk annyira ezt a megoldást, hogy minden célzott országra saját kiterjesztésű domaint használjunk, vásároljunk egy domaint és irányítsuk a megfelelő alkönyvtárra, például http://www.azenoldalam.hu/de. Bármelyik megoldást választjuk is, a továbbiakban az ország- vagy nyelvspecifikus oldalakat „helyi oldalaknak” (lokális oldalaknak) nevezzük majd.

Biztosítsuk a gyors betöltődést!

A világon az internetfelhasználók különböző arányban rendelkeznek nagy sebességű internettel. Vegyük alapul a széles sávú internetet. Magyarországon jelenleg a felhasználók 33 százaléka van széles sávon, az EU-n belüli széles sávú átlag az 42 százalék, az USA-ban 28 százalék rendelkezik nagy sávszélességű internettel. Viszont, ha a mobil internetet nézzük, a nagy sávszélességű felhasználók aránya nagyjából minden területen a fenti arányoknak majdnem a kétszerese (a statisztikákból láthatjuk: Magyarország nemzetközi szinten jó helyen áll a nagy sávszélességű internet százalékos arányában, valamint hogy a nagy sávszélességű mobil interneté a jövő a trendek szerint). Helyi (lokális) szerverek használatával az oldalak betöltődési sebességét is javítjuk, így ezzel további előnyhöz jutunk.

Olvasd tovább a Piac&Profit oldalán

PP_piacesprofit1

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s