ÉN Márka Építés Alapjai 1.


Mi a Márkaépítés?

egyfajta marketing, amely során a célcsoport attitűdjének, viselkedésének és elvárásainak megfelelő imázs kialakítására törekszünk.
A Márka kapcsolatot teremt és élményt nyújt a fogyasztónak és bizalmat kelt a fogyasztóban ezért a kedvenc márkáink olyanok mint a barátaink soha nem hagynak cserben….

A Márka akkor hatékony, ha a fogyasztószámára fogalommá válik.

A siker kulcsa a céltudatosság a jól csengő név és a erős pozíció.

Márka fajták: 

1.Vállalati avagy Cég Márka

2. Termék avagy szolgáltatásmárka

3. Személy avagy Én márka

Ezt a hármat lehet egyesíteni ahogy ARMANI vagy Donald Trump csinálta….

Egyre fontosabb az online jelenlét ezért a személyes márkaépítés is ! Aki nem látható azt nem lehet megtalálni ! próbáld ki most ! a Google keresőbe írd be a neved….utána írd be az én nevemet 🙂

Úgy 5 évvel ezelőtt a tehetséges munkavállalókat alig lehetett megtalálni, ma már ez megfordult a Monster álláskereső 44 millió önéletrajzot, a CareerBuilder17 milllió, Hotjobs 5 millió önéletrajzot tartalmaz és még a LinkedIn , Facebook-t nem is említettem.

forrás: http://www.marketingheadhunter.com/

A Yahoo Hr igazgatója szerint : Meggyőződésem hogy a közösségi média örökre megváltoztatja a hr módszereit és az egész álláspiacot. Ma már teljes kapcsolati hálónk a rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy ránk találjanak a munkaadók. Azt hiszem egyre kevésbé kell nekünk jelentkeznünk egy-egy állásra. A trend az lesz, hogy a munkaadók találnak meg bennünket.

Engem például ma is a LinkedIn-en keresztül megkeresett egy fejvadászcég hogy szeretnének egy vezetői e-commerce állásra invitálni…..de nemet mondtam, mert megtehetem 🙂

Milyen Online lehetőségeid vannak a Online Márkaépítésre?

linkedin

Linked In: több millió aktív felhasználó kb 150 millió és 650.000 magyar közösségi háló és állásadatbázis, amely alkalmazottakat kereső cégeket összekapcsolja a jól képzett szakemberekkel.

A LinkedIn egyesíti a hagyományos eszközök, az önéletrajz a motivációs levél és a ajánlólevél előnyeit. Fontos hogy nagyon profin alakítsuk ki a profilunkat és szerezzünk jobbnál jobb ajánlásokat. Regisztrációnkat kapcsoljuk össze a twitter fiókkal. Használjunk alkalmazásokat mint PL wordpress blog és honlapkészítő,  Slideshare-t ahol a prezentációnkat tehetjük közzé.

 

View Lorand Szinte's profile on LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s