Tévhitek a Duplikált tartalomról indexeléséről


Gyakran hallani , hogy keresőmotorok büntetik azokat a weboldalakat, amelyek duplikált tartalmat tesznek közzé.
EZ TÉVEDÉS. Ha ez így lenne, akkor a világ nagy része büntetésben részesülne.

Találhatunk viszont “fekete kapalos” keresőoptimalizáló módszereket is melyek szándékosan duplikálják a tartalmat annak érdekében, hogy emeljék egy weboldal oldalrangját és áll módszerekkel emeljék a látogatók számát.

SEO

MI A BLACK HAT SEO?
A Black Hat SEO (fekete kalap) azon SEO (keresőoptimizálási) eljárások összessége, amelyek a kereső cégek által nem engedélyezett etikátlan módszerük miatt. Ezek a módszerek folyamtasosan fejlődnek és finomodnak a keresőmotorok fejlesztésével együtt ezért minden „Black Hat” technikát lehetetlen felsorolni. Az elnevezés egyes régi western filmekből ered, ahol a „jó” karakter fehér kalapot viselt a „rossz” pedig feketét.
A legnagyobb problémát az jelenti, hogy ezen módszerek nem csak a kereső rendszereket csapják be hanem felhasználókat is és olyan tartalomra vagy oldalra vezetik őket, amelyet nem kívántak felkeresni illetve nem felelnek meg a céljaiknak.

A Black Hat SEO módszerek büntetendőek, a keresők általában hátrébb sorolják a találati listán a fekete módszereket alkalmazó weblapokat, vagy pedig teljesen kitiltják az adatbázisból, ami azt eredményezi, hogy a keresőkből érkező látogatók száma gyakorlatilag a nullára csökken.

Olyan weblapok is büntetést kaphatnak, akik tisztességesek ugyan, de Black Hat SEO módszereket alkalmazó weblapokra hivatkoznak linkelés útján ezáltal a besorolásukat erősítve.

A Black Hat SEO módszerek nem korlátozódnak a Google keresőre, hanem kiterjednek minden fajta keresőre, beleértve a Google versenytársait, valamint a különböző nagy forgalmú közösségi portálok, videó megosztó oldalak, fórumok keresőit. Ez utóbbi esetén az egyszerűbb módszerekhez tartozik, amikor egy felhasználó neve nagyon sok „a” betűvel, vagy nagyon sok „0” karakterrel kezdődik, ugyanis visszaél azzal a ténnyel, hogy az adott fórum vagy közösségi portál keresője abc-sorrendben listázza a találatokat.

Milyen a Black hat oldal, Mit ne csinálj
– a túl sok duplikált tartalom, bizonyos estekben nem számít
– a háttérszínnel megegyező szöveges tartalom elrejtése az oldalon

– kulcsszavak ömlesztett, összefüggéstelen megjelenítése
– mást megjeleníteni a felhasználók számára és mást a keresőrobotok számára
(flash típusú oldalak esetén szokták ezt használni),
– automatikusan generálni a tartalmat (aggregátorok),
– olyan kulcsszavakat hozzáadni az oldalhoz, amelyek nem relevánsak, nem kapcsolódnak a tartalomhoz, csak azért hogy mert azokra a szavakra sokan keresnek
– 2 db tagot használni a weboldal fejlécében (ez vonatkozik a META tagokra is)
– fizetett linkekkel való népszerűsítés.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s