A Youtube alapítói újabb ötlete


Íme, a YouTube-alapítók új projektje
2012-08-21 13:11 [Médiainfó – http://www.mediainfo.hu]

Chad_Hurley a youtube alapítója

Nem fordultak el a felhasználók által generált tartalomtól az online úttörők, ezúttal azonban az írott szó mellett tették le a garast.

Chad Hurley és Steve Chen nagyon ráérzett a korszellemre, amikor megalapították az azóta a világ vezető videómegosztó portáljának számító website-ot, s ezzel pénzügyileg is igen jól jártak (1,65 milliárd dollárért adták el a YouTube-ot a Google-nak néhány évvel az indulás után). A cégtől való távozásuk után a fejlesztők létrehozták az Avost, egy internetes kezdeményezéseket inkubáló céget, de más vállalkozásokat is felvásároltak, illetve egyéb saját kezdeményezéseik is voltak.

Ez utóbbiak egyike a Zeen, amely most lépett a zárt bétatesztelési fázisba. A szolgáltatásról egyelőre annyit tudni, hogy saját digitális magazinokat lehet benne létrehozni, természetesen mindenféle közösségi funkciókkal megbolondítva. Így címlapfotónak választhatunk képet az Instagram fiókunkból, illetve természetesen a létrehozott tartalmakat meg is oszthatjuk mindenféle felületeken.

A szolgáltatást tesztelő Business Insider szerint jelenlegi formájában nem tűnik forradalminak az újítás, hiszen már jelenleg is számtalan módja van a közösségi tartalmak fogyasztásának. A portál megemlíti, hogy valószínűleg magukat a létrehozókat sem hozta különösebben lázba a projekt, hiszen Chad Hurley is például csak egyetlen magazin egyetlen számát “adta ki”.

A Youtube alapítói újabb ötlete” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s