Ki lehet a Közelben: Facebook hamarosan megmondjaforrás :Marschable
Facebook megmondja, ki van a közeledben
A Facebook új fejlesztésének segítségével könnyen kideríthetjük, kik tartózkodnak a közelünkben, anélkül, hogy ismernénk őket, és a kapcsolatot is egyből felvehetjük velük. A Find Friends Nearby (FFN) mobilos funkció egyesek szerint a névjegykártyákat is kiválthatja, ha elterjed.

http://c.brightcove.com/services/viewer/federated_f9?isVid=1&isUI=1
A legnagyobb közösségi oldal a Glancee fejlesztőinek bevonásával hozta létre ezt az új lehetőséget, ami a mobilos Facebook felületen és Android, valamint iOS alkalmazásokban is elérhető (Menu > Apps > Find Friends > Other tools > Find friends nearby). Azonban ezt a tényt még nem verték nagy dobra, hiszen a funkció tesztelés alatt áll, de aki már tudja, bekapcsolhatja a telefonos böngészőjében, vagy alkalmazásában.

A FFN ugyanis akkor használható ki teljesen, ha minél több felhasználónál aktiválva van a láthatóság, ami lehetővé teszi, hogy ha valaki mobilon facebookozik, megnézhesse, milyen más, akár ismeretlen felhasználók vannak a közelében. A FFN fejlesztés lényege ugyanis az, hogy a Facebook fő profiljával, a meglévő ismerősökkel történő kapcsolattartással ellentétben, arra buzdítsa a felhasználót, hogy új emberekkel ismerkedjen. Így például ha valakit egy konferencián, vagy akár egy bárban zajló beszélgetés során szimpatikusnak talál, a funkció segítségével egyből be is jelölheti ismerősnek, és fordítva.

Hátránya lehet a dolognak, hogy a felhasználók nagy része nem szívesen jelöl vissza teljesen ismeretleneket, nem akarják egyből minden személyes adatukat megosztani velük. Inkább a valódi ismerőseinket gyűjtögetjük az oldalon, és nem tartják a Facebook-ot társkereső, vagy ismerkedési oldalnak. Mégis, az biztos, hogy telefonszám, vagy névjegykártya csere nélkül, hihetetlenül gyorsan felvehetjük a kapcsolatot a FFN-on keresztül. És amennyiben a fejlesztők ígéretük szerint bővítik a funkció lehetőségeit (pl.: az FFN érdeklődési kör, egyéb adatok alapján ajánlana nekünk embereket ismerősnek), egy hasznos kiegészítője lehet a mobilos facebookozásnak.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s