5 ok amiért érdemes Blogot írni


5 ok, amiért érdemes a blogolást elkezdeni

Egyesek azzal érvelnek, hogy a blogolás ódivatú, de ezt meg tudom cáfolni. A rendelkezésre álló eszközök azaz a Blogok és a internet adta lehetőségek,lehetővé teszik mindannyiunk számára, hogy kifejezzük magunkat, megosztani a véleményünket, különösen a tudást és tapasztalatokat egy sokkal szélesebb közönsségnek, mint valaha.

Múlt hétvégén olvastam Antonio Cangiano a (IBM) nagy blogbejegyzését, hogy miért kell megfontolnia mindenkinek szakmai blogolást.

És hogy pontosan mi a Blog: A blog egy olyan periodikusan újabb bejegyzésekkel bővülő weboldal, amely ezek sorozatából áll, függetlenül attól, hogy mi az oldal témája, formája és hogy nyilvánosan elérhető-e. A bejegyzések leggyakrabban – de nem szükségszerűen – fordított időrendi sorrendben vannak. A blogok többsége nyilvános weblapként működik bármely internethasználó által elérhetően. Az eredeti „weblog” kifejezés a „web” és „log” (napló) szavak összetételéből keletkezett, ebből rövidült a mára bevetté vált blog avagy “binarylog” alak..

Íme az én 5 fő ok, amiért érdemes fontolóra venni a blogolást

1. Bloggolás javítja a mesemondást

A blogolás a történetmesélés, akár szavakkal, képekkel, videókkal vagy podcastokkal. Mesemondás manapság elengedhetetlen része (tartalom) marketing.
De a történetmesélés nem is annyira tehetségfüggő, ez egy készség, hogy szüksége van állandó ápolják. Gyakorlat teszi jobbá.
És a blogolás egy tökéletes alkalom, hogy csiszolni tudjuk a mesemondó képességeinket

2. Bloggolás javítja a kommunikációs készséget

Ha Ön félénk, befelé forduló, van alacsony önértékelés, talán nem tudod, hogyan kell eladni magad?

Bloggolás segít leküzdeni ezeket az akadályokat.

Kommunikációs lényegében azt jelenti, hogy továbbítson infókat másoknak. Minél jobb a kommunikációs készségek minél jobban tudja eladni az ötletet, készségeket és tudást másoknak. Ez az egyik oka annak, hogy elkezdtem a blogolást a főiskolán.

3. Megosztása a gondoskodó

Én őszinte híve vagyok a filozófiának, hogy a tudást meg kell osztani. A Blog lehet egy nagyszerű platform a tudás megosztására, amit tanultál, és tudasd másokkal, akik esetleg érdekel,és tanulni tőled, így javítja az életüket.

4. Helyezze el magát a gondolat vezetőjének

Blogolás segít felépíteni a vállalati és személy hitelességét. Ez úgy pozícionálja magát, mint egy gondolat vezető a piacon.

Ha sokat írsz, a blogolás jó találatokat tud adni a keresőmotor eredményeiben. Ezért a blogolás összeköt másokkal. Ennyire jó a blogolás lehet.

5. Blogolás épít

Ez egy újabb ok, amiért úgy döntöttem, hogy blog. Minden nap bombáznak rengeteg információt igyekszünk fogyasztani. Mindannyiunknak megvan a / saját látásmód bizonyos információkat. Blogolást, de segít archívum információt, amit előbb-utóbb szüksége újra. Én rendszeresen böngészem a blogomban, és ily módon emlékeztessem magam a kérdések, megoldások, ötletek és talán már feledésbe merült, de még mindig hasznos. Néha szórakoztató és egy kicsit (mindannyiunknak szüksége van, hogy időről időre), hogy ellenőrizze, milyen messzire jötottál.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s