Csajok ! Hogyan Flörtölj a Facebook-onA felhasználók negyede flörtölésre is használja a Facebookot – ez nem véletlen, több potenciális partnert sehol máshol nem lehet találni. Persze a vadászaton csak az jár sikerrel, aki jól ismeri és használni is tudja az oldal kínálta lehetőségeket! Eláruljuk, hogyan működik a profilok közti szerelem!

1. Tűnj vonzónak: Így lesz flörtkompatibilis profilod!
Már az első pillantásra kíváncsivá teheted a férfiakat!

A bulin szikrázik köztetek a levegő és a búcsúzkodásnál nem azt kérdezi a vonzó idegen, hogy „Megadod a telefonszámod?”, hanem hogy „Fenn vagy a Facebookon?”. A közösségi oldal kiváló lehetőséget ad arra, hogy kötetlenül közelebb kerülhessetek egymáshoz. Azonban mielőtt bármelyikőtök is bejelölné a másikat, biztosnak kell lenned abban, hogy az adatlapod és a beállításaid előnyös képet nyújtanak rólad. Ha szingli vagy, akkor két lehetőséged van: vagy beállítod a családi állapotodat „egyedülálló”-ra, vagy titokzatosan kihagyod, és nem töltöd ki ezt a mezőt. Ám azt feltétlenül érdemes megmutatnod, milyen közkedvelt vagy. Elvégre veled csupa öröm az élet – és persze nem a hét törpével barátkozol, hanem egy érdekes társaság tagjaival. Roppant fontos a megfelelő fotó is! Nincs szükség profi felvételre – elég egy olyan kép is, ahol bájosan mosolyogsz a kamerába. Magad is elkészítheted, a lényeg, hogy csábos és főleg hiteles legyen. A felmérések szerint ugyanis épp ezt találják vonzónak a férfiak.

Cenzúrázd a hírfolyamod!
Nem kell azonnal minden vad, bulizós képet letörölnöd, csak azért, mert épp az igaz szerelmet keresed – de nem árt átnézni a képeidet, mielőtt felveszed a kapcsolatot a bulin megismert jóképű idegennel, hiszen ha megnézi az adatlapodat, sok mindent megtud majd rólad.

Töröld az olvan fotókat, amelyek túl sokat árulnak el rólad
Lehetőségek: vagy töröld ki a legutóbbi portugál nyaralós fotóalbumot, ahol minden képen az exeddel pózolsz (amúgy is ideje lenne már – vége a történetnek, nem igaz?), vagy változtasd meg a beállításaidat, hogy csak azok láthassák ezeket a képeket, akik előtt nem kellemetlen. Tehát ha az új pasit az „ismerősök” csoportjába sorolod, az albumot csak a „közeli barátok” csoportja láthatja, így a potenciális partnered nem fogja tudni, kivel voltál együtt korábban. Második lépésben böngészd át a profilképeidet és töröld az előnytelen fotókat. Ha az egyik barátnőd kedvezőtlen pózban kapott lencsevégre, egyszerűen tüntesd el a nevedet róla – vagy kérd meg a barátnődet, hogy inkább törölje a képet. Tudtad, hogy az üzenőfalra írt bejegyzéseidet is „cenzúrázhatod”? Ha nem akarod, hogy bizonyos emberek olvashassák, amit írsz, akkor ne tedd mindenki számára elérhetővé. Ha mindezeket végiggondoltad és tudni akarod, hogyan jelenik majd meg a pasi számára az adatlapod, kattints a „Megtekintés mint”-gombra, és nézd meg, mi jelenik meg rólad.

Tűnj minél érdekesebbnek!
A Facebook ideális terep ahhoz, hogy a lehető legizgalmasabb oldaladról mutatkozz be. Fontos szempontot jelent a fotó, de az adatlapodon megjelölt tevékenységek és érdeklődési kör is sokat elárul rólad. Sőt, még az is sok izgalmas, rejtett információt tartogat, hogy milyen alkalmazásokat használsz, kapálsz-e olykor virtuálisan, vagy szerencsesütit bontogatsz minden reggel? Ezek általában aranyos szokások egy férfi szemében. Legalább látja, hogy játszani is szeretsz. Ha bejelölöd azt is, milyen rendezvényeket szeretsz és hová jársz szívesen, simán előfordulhat, hogy a következő alkalommal a titokzatos idegen is felbukkan valamelyiken – persze csak véletlenül. Ha a kiszemelt férfi tisztában van vele, mi iránt érdeklődsz, akkor szavak nélkül is sokat elárulsz neki a személyiségedről – és a humorérzékedről. Éppen ezért célszerű átnézni, milyen oldalakat és megjegyzéseket lájkoltál eddig, és a srác adatlapját átnézve kutass újabb és újabb érdeklődési körök után, hátha rábukkansz valamilyen közös területre. Így barátként is sokkal közelebb kerülhetsz új ismerősödhöz!

2. Kapcsolatfelvétel: Így elegyedhettek beszélgetésbe!
Ne jelöld be azonnal!

A legrosszabb, amit tehetsz, ha buli után hazaérve még hajnalban vagy éjjel leülsz a géped elé, és bejelentkezés után az első dolgod, hogy ismerősnek jelölöd a frissen megismert férfit. Még ennél is rosszabb stratégia, ha üzenet is írsz neki. Azzal szinte felkínálod magad egy komolytalan kalandra. Légy tartózkodó és türelmes! A legideálisabb természetesen, ha ő szólít meg először. Ám ha mindent a férfiakra hagynánk, soha nem jutna előbbre egyetlen kapcsolat sem. A személyes találkozót követően legalább egy estét várj a bejelentkezéssel, de az a legjobb, ha két napig vársz, hogy jelentkezik-e. Amennyiben ezt nem teszi meg, akkor küldj neki egy – szigorúan baráti hangvételű – levelet. Fogalmazz tömören, és egyértelmű mondatokat írj, egyelőre teljesen felesleges mindenféle praktika vagy sejtelmes megjegyzés. Tégy fel legalább egy apró kérdést. Pl.: „Nagyon jó volt a pénteki buli, csak ne ébredtem volna olyan macskajajosan másnap. Te is úgy szenvedsz, mint én?;-)” Az ilyen megjegyzésekkel megkönnyítheted a kapcsolatfelvételt.

Cserkészd be!
Mi van akkor, ha még soha nem találkoztál a kiszemelt sráccal az életben – vagy csak távolról ismered és rajongsz érte? Ha akad közös rokonotok, munkaadótok vagy ugyanabba az iskolába jártatok, akkor simán bejelölheted. Vagy tartsd szemmel egy kicsit, és figyeld meg, mit csinál online. Reagálj többször a közös ismerős üzenőfalára írt megjegyzéseire, így biztosan felfigyel rád. Ezután az egyik lehetőség, hogy megkéred a közös ismerőst, hogy következő alkalommal mutasson be titeket egymásnak, vagy ha kicsit bátrabb vagy, akkor elegyedj vele levelezésbe.

Provokáld: Kommentáld a bejegyzéseit – ez felkelti az érdeklődését!
Egyelőre ne írj semmi konkrétat, csak hívd fel magadra a figyelmét. Lehetsz finoman provokatív is, valahogy így: „Kedves XY, a profilképeden nagyon kedvesen mosolyogsz – de amit a … témáról írtál, az badarság.” Az ilyesmit nem fogja válasz nélkül hagyni. A talpraesett lányokat kedvelik a férfiak, a véleményüket pedig imádják megvédeni – de légy udvarias és soha ne írj sértő hangnemben.

Facebookos társkeresőkkel is operálhatsz
Természetesen jelentkezhetsz speciális flörtoldalakra is a pártalálás reményében (Pl. Zoosk, Are you interested vagy Matchmaker). Ezeken a programokon keresztül lakóhelyed szerint keresgélhetsz vagy akár az egész világra is kiterjesztheted a kutatást. Azonban nem szükséges ilyen megoldást választanod, ugyanis a közös barátokon keresztül biztosan számos potenciális partnerre bukkanhatsz. Nem is beszélve arról, hogy a fent említett oldalak használata többnyire elég költséges mulatság.

3. Csevegjen a klaviatúrád: Így forrósítsd fel a hangulatot!
Kerüld a kínos témákat!

Sikerült: most már ismerősök vagytok, talán még azt is mondhatjuk, baráti a hangulat kettőtök között. De hogyan érd el azt, hogy ne csak a több mint 300 ismerősének egyike légy? Ne írj kellemetlen bejegyzéseket az üzenőfalára, pláne akkor, ha abban sem vagy biztos, hogy facér-e vagy sem, érdeklődik-e irántad vagy sem. Felejtsd el a nyílt flörtölést is, mert egyszer-kétszer még talán elnézi az ilyesmit, de aztán hamar elveszíti irántad az érdeklődését. Vannak dolgok, melyek csak kettőtökre tartoznak, és egyáltalán nem szerencsés, ha az üzenőfalon, mindenki szeme láttára próbálod meghódítani.

Találj közös pontokat!
Légy ravasz: nézz utána, mi érdekli a pasit és mivel tölti a szabadidejét – azonban ne áruld el neki, hogy órákon keresztül az adatlapját tanulmányoztad. Jó, ha néhanapján kommentálod a bejegyzéseit, de ne jutalmazz mindent egy „tetszik” gombbal. Tegyél fel egy ártatlan kérdést a YouTube-kliphez, az üzenőfalára frissen feltöltött képhez vagy a fotóalbumához kapcsolódóan – jó lehetőség, hogy feldobd a labdát, melyre kedvesen visszaírhat. Ha pl. „Nyaralás 2011”-nek nevez el egy mappát, kérdezd meg, hol járt pontosan és ajánlja-e neked ezt a kirándulást.
Ne erőltesd azt, ami nem megy
Ha az a benyomásod, hogy egyoldalú az érdeklődésed, akkor ne bombázd ismételten kérdésekkel. Elképzelhető, hogy mégsem olyan srác, mint amilyennek első pillantásra gondoltad. Inkább add fel ezt a projektet – ezernyi pasi van még a weben.

Kedves gesztus
Küldj egy fotót a születésnapjára, amelyen pl. egy sütivel vagy néhány lufival a kezedben gratulálsz neki

4. Maradj képben: Így juthatsz közelebb hozzá
Jó megjegyzés, jó időben

Aki rendszeresen ír, mindig a figyelem középpontjában marad: ha rendszeresen izgalmas, vicces és tartalmas státuszjelentésekkel szolgálsz, akkor feltehetően nem kerülsz ki a pasi látóköréből és gyakran eszébe juttatod magad. Ne feledd, hogy az akadékoskodás és az öncélú feltűnősködés – pláne, ha nincs megfűszerezve egy jó adag öniróniával – nem túl szexi. Légy jókedvű, ez mindig vonzó. Kerüld az elcsépelt idézeteket, közhelyes megjegyzéseket, mint például: „Jól csak a szívével lát az ember, ami lényeges, az a szemnek láthatatlan.” Lehet, hogy úgy érzed, a saját gondolataid nem ennyire kifinomultak, de sokkal szimpatikusabbak, hidd el! Az sem mindegy, hogy mikor posztolsz, mert a legtöbb felhasználó csak az első pár oldal bejegyzéseit olvassa el. Elképzelhető, hogy amit napközben raksz ki, azt észre sem veszi, mert munkaidő alatt nem jelentkezik be, estére meg már megelőznek a többi ismerősének hangzatos üzenetei. Próbáld ki több napszakban is, hátha a reggeli vagy épp az esti gondolataid keltik fel az érdeklődését.

Tartsd nyitva a szemed!
Megfelelő képekkel is kiprovokálhatod, hogy reagáljon. Fotózz le egyszerűen egy vicces táblát, amit pl. bevásárlás közben láttál, és töltsd fel. Számtalan jó alkalom nyílik az ilyesmire. Íme egy vicces ajánlat a hentestől: „Mai ajánlat: agy” – velő helyett). Ha nem szeretsz fotózni, linkelj egy számodra kedves zenei videót vagy rakj fel egy képet pl. a kedvenc csapatod stadionjáról, egy koncertteremről, esetleg egy menő autóról, vagy valamilyen izgalmas hobbidról (pl. ejtőernyős ugrás).

A megfelelő időzítés a legfontosabb
Ráharapott valamelyik bejegyzésedre, és még válaszolt is pár sorban? Szuper! Írj vissza – na nem azonnal, hanem a következő öt órán belül. Ügyelj a helyesírásra, és a végén tegyél fel valamilyen kérdést, amire a következő levélben reagálhat. Ha csütörtökön válaszolsz a szerda esti levelére, akkor a hétvégéhez közeledve nyugodtan megkérdezheted szabadidős terveiről („Elmész szombaton bulizni?”). Csetelnél vele? Nyugodtan, de csak hat után írj, hiszen előtte valószínűleg dolgozik.

5. Első randi: Így léphettek ki a virtuális térből

A kettőtök közti információáramlás szinte folyamatos, a chat-ablak gyakorlatilag állandóan nyitva van és a célzások is egyértelműbbek? Akkor eljött az ideje egy (újabb) személyes találkozónak! Elvégre nem kell örökké internetes haveroknak maradnotok, nem igaz? Ne bonyolítsd túl a dolgot: egy hétvégi buli pl. kiváló alkalom a találkozásra, ha máshogy nem megy, hívasd meg valamilyen rendezvényre egy közös ismerőssel. Egyéb lehetőség: ha tudomásodra jut, hogy részt vesz valamilyen rendezvényen – persze teljesen véletlenül – „fussatok össze”. A legjobb, ha magad szervezed meg a randit! Itt az ideje, hogy a netes terepről a való életbe navigáld a flörtöt. Kérdezd meg a sráctól: „Van még egy jegyem a Quimby-koncertre – nem akarsz eljönni?” Vagy: „A barátnőim fogadtak, hogy eljössz velem A tetovált lány című filmre.” Vagy: „Minden hétvégén kosárlabdameccsre jársz – elviszel egyszer magaddal?” Fogadjunk, hogy ráharap!

forrás :www.joy.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s