Könyvajánló : Digitális Gazdaság


Eszes István Digitális Gazdaság, Lektorálta Nebojsa

A könyv
Közöljük a könyvhöz érkezett szakmai ajánlásokat, a könyv tartalomjegyzékét, valamint egy mintafejezet olvasható a nyomtatott változatból. Megadjuk a könyv megírásánál felhasznált szakirodalmi hivatkozások teljes jegyzékét, valamint lehetőség nyílik a könyv online megrendelésére is.

A szerző
Röviden bemutatkozik a szerző, az érdeklődők megnézhetik szakmai életrajzát, valamint publikációs jegyzékét.

Marketing tanszékek
Megadjuk a hazai felsőoktatásban marketinget oktató tanszékek fontosabb adatait és elérhetőségeit, valamint összegyűjtöttük, hogy hol és milyen tárgyakat oktatnak az internet üzleti alkalmazásával kapcsolatban a magyar felsőoktatási intézményekben.

E-könyvtár
A könyv szerzője itt elérhetővé teszi több, az internet üzleti alkalmazásával foglalkozó korábbi cikkét és oktatási anyagát.

Hasznos linkek
Összegyűjtöttünk több hasznos webcímet, melyek segítséget nyújtanak a digitális gazdaság különböző témakörei iránt érdeklődőknek. A könyv szövegének online hivatkozásaiból is közlünk egy válogatást.

Oktatóknak
A könyv egyik megcélzott területe a felsőoktatás, ebben a részben a könyvet tananyagként felhasználó kollégák részére nyújtunk szakmai támogatást oktatási tematikák, prezentációs anyagok (PowerPoint), esettanulmányok és ellenőrző kérdések biztosításával. A webhely ezen része csak regisztrált oktatók részére érhető el.

Jó szívvel ajánlom a könyvet az online értékesítés, a reklám és a marketing területén dolgozó és oktató szakembereknek, valamint az e területek iránt érdeklődő olvasóknak.

Eszes István PhD
főiskolai tanár
BGF Külkereskedelmi Kar
Marketing Intézeti Tanszék
http://www.eszes.net

Az eltelt tíz évben az üzleti világ rádöbbent, hogy az internettel olyan új értékesítési és kommunikációs csatorna nyílt meg, amely szakít a klasszikus üzleti modellekkel, valamint a tér és az idő kötöttségeivel.

Nem írtak még olyan jó papír alapú könyvet a digitális gazdaságról, illetve az elektronikus kereskedelemről, mint Eszes István „Digitális gazdaság” című műve, amely a Nemzeti Tankönyvkiadó gondozásában jelent meg nemrégiben. Bátran állíthatjuk, hogy ha ebből a könyvből hiányzik valami a témáról, az nincs is.

Üzleti- és tankönyv
Az olvasmányosan megírt, ám szakmailag helytálló, jól rendszerezett tudást nyújtó könyv maradandó és érvényes képet rögzít az elmúlt másfél évtized gazdaságban megfigyelhető e-folyamatairól, bár a szerző főként marketinges szemléletmóddal tálalja a mondanivalót. Olyan kérdéseket igyekszik megválaszolni, mint milyen új lehetőségeket nyit az online üzleti világ, hogyan segítheti a kis- és középvállalkozások piacszerzési és piacmegtartó munkáját az internet?
A könyv szerkezete lehetővé teszi, hogy mind az e-kereskedelmi vállalkozók, mind a felsőoktatásban és üzleti képzésben résztvevők haszonnal forgathassák.

Új modellek
Ha a digitális gazdaságot különálló ágazatnak tekintenénk, a fejlett országok gdp-jében nagyobb lenne a súlya, mint a mezőgazdaságnak vagy a bányászatnak. A könyv bevezető részében ezt az úgynevezett digitális gazdaságot járja körül a szerző, megvilágítva a gazdasági életbe való beilleszkedésének műszaki, társadalmi és gazdasági feltételeit, valamint az üzleti életre gyakorolt hatását.
Az internet jóvoltából olyan értékesítési rendszer jött létre, amelyet nem kötnek a készletezési korlátok, és amelynek potenciális piaca kiterjed az egész világra. A műben górcső alá kerül a lakossági (b2c), valamint az üzletek között kiépült (b2b) piac, továbbá az olvasó megismerheti az ebben a környezetben használható új gazdasági modelleket.
Az új gazdaság arra is módot ad, hogy jobban megismerjük meglévő ügyfeleinket, illetve új vevőket érjünk el. A könyvből megtudhatjuk, hogy az online környezet miként módosítja a fogyasztói attitűdöket, és hogyan szegmentálhatók online ügyfeleink.

Más dimenziók
Kiderül az is, hogy a marketingkommunikáció alapvető rendeltetése kettős: márkaképzés és az értékesítés támogatása. Az online marketingkommunikáció a célpiac jobb kialakítása, valamint a kétirányú kommunikáció révén teljesen más dimenzióban tudja ezeket a feladatokat ellátni, amiben fontos szerepet kap a keresőgép-marketing, valamint a reklámtevékenység hatékonyságának mérése is.
Ráadásul naponta új és új eszközök formálják a marketingesek eszköztárát. Ebből a sokaságból két lényeges elemet vizsgál a szerző részletesebben. Egyrészt a mobilinternetet, amely zsebünkbe teszi a világot és benne minket is. A másik lényeges jelenség, hogy az átlagember kilépett az információkat csak fogyasztó szerepkörből, s a mai web 2.0-s és közösségimédia-világ tagjaként maga is megosztható információkat hozhat létre.
Az üzleti tranzakciókat fizetéssel szokás lezárni, a hazai lehetőségekről a lezáró blokkban kaphat áttekintést az olvasó. Úgyszintén itt tájékozódhat az e-kereskedelem biztonsági kérdéseiről, valamint betekinthet a digitális gazdaság európai uniós és hazai jogi szabályozásába.

További infók:http://www.eszes.net/DGkonyv.htm

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s