Ted.com a Világ legjobb előadásai…. gondolatok


ted
A TED, mely 25 éve indult Californiában egy kis, exkluzív és különleges konferenciaként, mára világszerte fogalommá vált.
A konferenciák fővárosának is nevezik, mivel teljesen megváltoztatta, más dimenzióba emelte a korábban megszokott konferenciaélményt. Így mára a TED a világ talán legizgalmasabb, legkeresettebb és legkomolyabb, nem szigorúan szakmai jellegű konferenciája, amelyet az Ideas Worth Spreading (gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni) szlogen fogalmaz meg legtömörebben.

A TED konferenciák 18 perces vagy rövidebb, gondolatébresztő és szórakoztató előadásokkal rendkívül intenzív és inspiráló élményt jelentenek. Közönségük jellemzően heterogén háttérből érkezik, nyitott, intelligens, jó szándékú és potens. Az előadók között (akik egyébként a közönség soraiban is ott ülnek) olyanok szerepeltek, mint Bill Clinton, Bill Gates, Jane Goodall, Frank Gehry, Paul Simon, Sir Richard Branson, Elizabeth Gilbert, Philippe Starck, Alain de Botton, Isabel Allende, Gordon Brown, David Deutsch vagy Bono.

CÉLJA
Hátterében egy non-profit szervezettel, az Ideas Worth Spreading szellemében, a TED célja, hogy a határokon minden értelemben átívelően, az élet legkülönfélébb területeiről és a világ minden tájáról összegyűjtse a legérdekesebb, legtartalmasabb, leginnovatívabb és leginspiratívabb gondolkodókat és alkotókat. Számukra a TED olyan intenzív és stimuláló közeget teremt, ahol egymást és egymás által a világot és önmagukat jobban megismerhetik, amely képes megtermékenyíteni és gazdagítani gondolkodásukat, s ezáltal új, innovatív megoldásokhoz és projektekhez vezet.

A négy napos TED konferenciákra egy évben kétszer kerül sor: a TEDLongbeach februárban Californiában és a TEDGlobal júliusban Oxfordban. A TED.com portálon a konferenciák legjobb előadásainak naponta bővülő választéka egyszerűen és könnyen elérhető. Az előadások egyre növekvő számban elérhetők magyar felirattal is az Open Translation Project keretében segítő önkéntes fordítóknak köszönhetően.

A következő TED konferencia 2011. február 28. és március 4. között lesz Californiában, címe: Rediscovery of Wonder.

Magyar oldala: http://www.tedxdanubia.com/hu-HU.aspx

További információ: TED.com
A KEDVENC

ELőadóm a TED alapítója aki az Online Világ egyik Guruja

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s