facebook adatok exportálása Google Pluszba


A Facebook Friend Exporter kiterjesztést Mohamed Mansour fejlesztette ki, hogy a felhasználók át tudják importálni a Google kontaktok közé összes facebookos ismerősük adatát. Ez mostanáig működött is, de a Facebook úgy döntött, hogy nem engedi a kiterjesztést, lépéseket tett annak érdekében, hogy blokkolja a működést.

Mansour észrevette a próbálkozást és a következőt posztolta: a Facebook elkezdte levenni az emailcímeket a kontaktlistákból.

A Facebook Friend Exportert nem a Google+ miatt készítették, az első változatot tavaly novemberben adta ki a fejlesztő. Ugyanakkor igazi sikerét a Google+ megjelenése után érte el, a szolgáltatás használói közül nagyon sokan importálták át ismerőseik adatát a Google+-ba. A Facebook valószínűleg észrevette a hirtelen népszerűséget – hirtelen több mint 17 ezer felhasználója lett az alkalmazásnak – és úgy döntött, blokkolja.

A Facebook védekezési mechanizmust is beépített, ha rövid időn belül a felhasználó felkeresi öt ismerőse profilját, eltűnik az emailmező – ez ugye fontos az exportálásnál és a Google+ használatánál.

A Friend Exporter amúgy is sérti a Facebook felhasználási feltételeit, melyben az szerepel, hogy automatikusan nem gyűjthetők össze a felhasználók adatai. Mansour szerint azonban az alkalmazás a felhasználók saját adatait gyűjti össze, a Facebook nem tulajdonosa az ismerősei adatának.

Addig is a Google+ használók át tudják más módon is importálni facebookos ismerőseik adatát. Az egyik módszer, hogy regisztrálnak egy Yahoo-s emailt, oda importálják az adatokat, majd a Google+-on keresztül behúzzák az adatokat.

A Google legújabb szolgáltatásának a statisztikái szerint a legtöbben pont a legnagyobb rivális, a Facebook alapító-vezérigazgatóját követik. Mark Zuckerbergnek majdnem hétezerrel több a követője, ő már 21 213 követőnél tart, míg Larry Page csak 14 798-nál, míg Sergey Brin 11 629-nál. Sergey Brin ezzel a negyedik helyre szorult, megelőzi őt Vic Gundotra, a Google alelnöke.

Azt is érdekes megfigyelni, hogy az első helyeken általában a neten ismert emberek állnak, a hírességek, sztárok még nem törtek be. Robert Scoble az ötödik 11 389 követővel, a Google-alkalmazott Matt Cutts a hatodik, a Twit-alapító Leo Laporte a hetedik, a szintén google-os Bradley Horowitz a nyolcadik. Az első tízbe még belefért a TechCrunchtól MG Siegler és Gina Trapani blogger.

Mark Zuckerberg azonban egyáltalán nem aktív a rivális szolgáltatáson, néhány ismerőst bejelölt, szám szerint 68-at, de még semmit nem posztolt és képet sem töltött fel. Larry Page és Sergey Brin ezzel szemben, aktívan használja a Google+-t.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s