Facebook Analitika


Az elmúlt egy éveben a social plugins-nek a legfontosabb és folyamatos növekedést biztosító elemei lettek a weboldalaknak. A mai nappal (2011.03.07.) elindítjuk az új insight-ot a weboldalak részére, ami pontosabb adatokat fog adni arról, hogy kik és hogyan léptek interakcióba az általad közétett tartalmakkal, ami segíthet abban, hogyan optimalizáld a weboldalad és mindezt valós-időben teszi.

Like gomb analitika
Most először lehetőséged van arra, hogy valós-időben optimalizáld az oldalt és a Facebook-ot összekötő Like gombot. Az alábbi anonim grafikán láthatod, hogyan is néz ki egy ilyen analitika, megmutatja, hogy hányszor látták, hányszor kattintották le, hányszor látták a lájkolt posztokat és hányszor jutottak el a lájkolt tartalomtól a weboldaladra.

Használhatod a valós idejű adatokat arra is, hogy teszteled a lájk gomb helyét, az átkattintási arányokkal vagy az úgynevezett Open Graph képpel azért, hogy a lehető legmagasabb legyen a lájkolt kontentek átkattintási aránya.

Komment doboz analitika

A múlt héten frissítettük a komment box-ot ami javítja a beszélgetések minőségét és forgalmat irányít arra a weboldalra ami használja. Hasonlóak azokhoz az adatokhoz, amiket a Lájk gombhoz nyújtunk: megmutatja hányszor látták a box-ot, hányan kommenteltek, láttak kommentelt posztokat és kattintottak, hogy lássák a tartalmat a weboldaladon.

Népszerű oldalak

Megmutatjuk a Top 100 legnépszerűbb oldalt is, amit lájkoltak, kommenteltek vagy megosztottak. Reméljük, hogy a valós-idejű riportolási adatok és a további finomítási lehetőségek segítenek gyorsan meghatározni és kiemelni a legvonzóbb tartalmadat.

Demográfia

Hogy segítsük a megfelelőn alakítani a tartalma(i)dat és terméke(i)det a userek számára, ezért a web- és a Facebook oldaladon történt interakciókhoz mostantól demográfiai adatokat is társítunk. Az adatok a következő információkat tartalmazzák: nem, kor, terület, ország és nyelv. Interkaciónként rögzítjük az adatokat is (nem pedig felhasználónként). Ezek összesített adatok így semmilyen személyes információt nem tartalmaznak.

Megosztás

Az insight-ok azon weboldalak számár készültek akik használnak social plugin-eket, de azok is láthatják, hogyan osztanak meg a felhasználók linkeket status update-ként és wall post-ként az oldaladra, akik még nem rendelkeznek ilyen beépített elemekkel. Miután igényeltél hozzáférést (claim a domain) menj a “Megosztás” fülre és itt láthatod milyen forgalmat generál, ha másolás-beilletéssel osztasz meg egy linket vagy, ha a régi Megosztás funkciót használod.

A fejlesztők részére ezek az új website adatok elérhetőek a Graph API-n és az Insights FQL table-ön keresztül is.

Nagyon sok új adat van ebben az Insight rendszerben így a régebbi adatok nem elérhetőek. A következő két hónapban hozzáférést biztosítunk a régi adatokhoz is, de amennyiben később referenciakánt szeretnéd ezeket használni kérünk, hogy exportáld őket.

Ha többet szeretnél tudni az weboldalak Insight-járól, kérlek nézd meg az Insights product guide-ot(pdf).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s