Közönségek elérése érdeklődési kategóriák használatával


Akár a márkaismeret növelése, akár az eladások gyarapítása a cél, a hirdetők ugyanazért dolgoznak: hogy elérjék a termékük vagy szolgáltatásuk iránt valószínűleg érdeklődő felhasználókat. A Google Display Hálózaton történő, kontextus szerinti célzással megtalálhatod az ilyen embereket, abban a pillanatban, amikor a kapcsolódó tartalmak böngészésével kinyilvánítják érdeklődésüket. De mi történik akkor, ha egy felhasználó fényképezőgépeket keres, majd külön ablakban megnyit egy hírportált vagy olvasni kezdi kedvenc blogját? Bár a fényképezőgépekkel foglalkozó vállalat hirdetője szeretne hirdetést megjeleníteni ennek az érdeklődő felhasználónak, de a kontextus szerinti célzás nem alkalmas erre, hiszen az éppen felkeresett webhely témájában nem kapcsolódik a fényképezőgéphez.

Közel két éve bejelentettük* a Google Display Hálózat érdeklődési kategóriáinak bétaverzióját. Azóta fokozatosan bővítettük a funkció elérhetőségét, mától pedig az AdWords összes hirdetője számára elérhetők az érdeklődési kategóriák.

Így működik:
A rendszerünk vizsgálja, hogy a felhasználó milyen jellegű oldalakat látogat meg, figyelembe véve, hogy milyen régen és mennyire gyakran fordultak elő ezek a látogatások, majd releváns érdeklődési kategóriákat rendel a felhasználó böngészőjéhez. E kategóriák használatával azok számára jeleníthetsz meg hirdetéseket, akik nagyobb valószínűséggel vásárolják meg az általad kínált termékeket vagy szolgáltatásokat: Nem csupán a kontextus szerint releváns webhelyeken, hanem a Google Display Hálózat bármilyen jellegű webhelyén elérheted őket.

Több mint 1000 érdeklődési kategória közül lehet választani, az ökoturizmustól kezdve egészen a mobiltelefonokig, ezért biztosak vagyunk abban, hogy minden hirdető talál a vállalkozásának megfelelő kategóriát. És mivel a Display Hálózatot naponta 500 milliónál is több érdeklődő ember látogatja, nagy számú potenciális ügyfelet érhetsz el. Csak a kattintásokért vagy megjelenítésekért kell fizetned, a szokásos aukciós áron. A bétaprogramban részt vevő hirdetőink számos eredményt értek el az érdeklődési kategóriák használatával: volt, akinek 40%-kal sikerült növelnie a márkatudatosságot, míg egy másik, cipőkereskedő hirdető 400%-kal több konverziót ért el, alacsonyabb értékesítésenkénti hirdetési költséggel.

Ahogy egyre több hirdető számára elérhetővé tettük az érdeklődési kategóriákat, folyamatosan kötelességünknek éreztük, hogy a felhasználóknak a legteljesebb körű szabályozási lehetőségeket és átláthatóságot biztosítsuk. A felhasználók bármikor megtekinthetik és módosíthatják az érdeklődési kategóriákat, vagy akár teljes körűen le is állíthatják az érdeklődésen alapuló hirdetéseket, mégpedig a Hirdetési beállítások kezelője segítségével. Továbbá, a hirdetések mellett megjelenítjük a Google Hirdetések emblémát, ezáltal nyújtva tájékoztatást és választási lehetőséget a felhasználók számára a megjelenített hirdetésekről.

Bízunk benne, hogy az érdeklődési kategóriák hasznodra lesznek hirdetési kampányaidban. Úgy véljük, hogy azok hatékony eszközei az érdeklődő felhasználók elérésének, termékeid és szolgáltatásaid jobb megismertetésének, és ezáltal az eladásaid gyarapításának. Szükség esetén további információt a Súgóban találhatsz.

Jon Krafcik termékmenedzser, Google Display Hálózat

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s