Google plusz megcsinálta a maga Facebookját


Pár napja szokatlan fekete sáv jelent meg a Google egyes szolgáltatásainak tetején – mint kiderült, ez már a kampány része volt. A sáv a keresőcég legújabb termékének, és az azt kísérő teljes megújulásnak, a Google+-nak a része.

A Google nem hatalmas szenzációnak kívánja beállítani új szolgáltatását, inkább azt sugallja, hogy amit most megmutat, az valami nagyobb egész része. Első ránézésre is feltűnő, hogy a Google+, bár hozza az eddig megszokott letisztult formát, sokkal jobban néz ki, mint a cég korábbi termékei. A vállalatnál a Wave és a Buzz bukása után valószínűleg rájöttek, hogy ahhoz, hogy egy új közösségi oldalra csábítsák a felhasználókat, nem lesz elég a megfelelő működés.

A szép kinézet mellett az új oldal a rivális Facebookon már megszokott funkciókon kívül tartalmaz néhány előremutató újdonságot is.

A szolgáltatás alapját képezik az úgynevezett Körök. A Google szerint különböző emberekkel különböző dolgokat osztunk meg a valódi életünkben, azonban ez az online világban nagyon nehézkes – a vállalat ezzel nyilván a Facebookra céloz, hiszen köztudott, hogy bár a közösségi portálon lehetőség van ismerőseinket csoportokba rendezni, a nehézkes kezelőfelület miatt kevesen használják ki ezt a lehetőséget.

Ezzen változtatnak most a Körök: kapcsolatainkat tetszetős felületen, és ami a legfontosabb, egyszerűen rendezhetjük csoportokba. A megszokott fogd-és-vidd módszerrel dobálhatjuk ismerőseinket egyik körből a másikba. Természetesen beállíthatjuk, hogy egyes körök milyen információkat láthassanak rólunk. Hasznos, hogy ugyanazt a személyt tetszőleges számú körben elhelyezhetjük.
A dolog viszont nem ennyire egyszerű, vannak úgynevezett „tágabb körök” is: itt láthatjuk az ismerősök ismerőseit és az általuk megosztott információkat.

Viszlát, sms, viszlát, Skype?

A másik fontos funkció a magyarra még nem lefordított „Hangouts”. A Google ezzel a funkcióval próbálja megjeleníteni a valós életben megszokott, előre el nem tervezett találkozásokat. Egyes ismerőseinknek, vagy teljes köreinknek megadhatjuk, hogy éppen semmittevéssel töltjük időnket – közölük bárki bedobhat minket egy csevegésbe…..

Google plusz megcsinálta a maga Facebookját” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s