Tarol a Facebook Tartalmi hálóDisplay reklámok: tarol a Facebook
2011-06-23 11:01 [Médiainfó – http://www.mediainfo.hu]

Letaszítja az amerikai display hirdetési piac trónjáról a Yahoo-t a Facebook idén – derül ki egy friss felmérésből, amelyet a USA Today idéz.

A jövőre tőzsdére menetelt tervező közösségi oldal 2,19 milliárd dolláros bevételt vár idén display reklámokból, ami a 12,3 milliárdos amerikai piac 18 százalékát teszi ki, s elhomályosítja a Yahoo 13 százalékos és a Google 9,3 százalékos részét.

A Facebook 700 millió regisztrált tagja és az időtartam, amit a felhasználók a szájton töltenek, nagy kísértés a hirdetőknek. Ennek megfelelően olyan óriáscégek vettek az oldalon bannereket, videókat, animált reklámokat és szponzorációt, mint a Coca-Cola, a JPMorgan-Chase vagy az Adidas.

A közösségi oldal reklámbevétele megkétszereződött az elmúlt évben, ahogy az azt megelőzőben is, idén pedig 81 százalékos emelkedést vár számára az eMarketer. Az elemzőcég szakértője az internetes reklámpiac felfutását várja, szerinte főleg az autógyártók és a csomagolt élelmiszerek előállítói kezdenek komoly költekezésbe idén.

Az elemzés szerint a Google továbbra is megőrzi hegemóniáját a keresőhirdetések terén, az Egyesült Államok 14,4 milliárd dolláros piacának több mint háromnegyedét tudhatja magáénak. A display reklámok területén azonban jövőre ádáz küzdelembe kezdhet a Yahoo-val, miközben a Facebook elviszi a költések ötödét.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s