A TikTok király Khaby Lame


Khabane “Khaby” Lame született 2000. március 9-én szenegáli születésű olasz közösségi médiaszemélyiség. TikTok-videóiról ismert, amelyekben csendben gúnyolódik a túlbonyolított “life hack” videókon.

2023 márciusától Lame a TikTok legtöbbet követett felhasználója.


Lame 2000. március 9-én született Szenegálban. Családja egyéves korában egy chivassói állami lakótelepre költözött. 3 testvére van. Tizennégy éves koráig olasz iskolákban tanult, amikor szülei úgy döntöttek, hogy átmenetileg egy Dakar melletti Korán-iskolába küldik tanulni. Lame CNC gépkezelőként dolgozott egy Torinó melletti gyárban, mielőtt 2020 márciusában elbocsátották!


Miután a COVID-19 járvány idején elbocsátották, Lame elkezdett posztolni a TikTok-on. Korai videóiban táncolt és videójátékokat nézett.

Népszerűségre tett szert a TikTok “duett” és “stitch” funkcióval ellátott videóválaszaival a bonyolult “life hackeket” ábrázoló videókra, amelyekben ugyanazt a feladatot egyszerű módon, szó nélkül végzi el, amit egy védjegyszerű kézmozdulat követ.

2021 áprilisában megelőzte Gianluca Vacchit, mint a TikTok legtöbbet követett olasz személyisége, majd ezt követően megelőzte Addison Rae-t, és összességében a második legtöbbet követett személyiség lett a platformon. 2021 augusztusában Lame a Juventus F.C. Manuel Locatelli bejelentésének társszereplőjeként tűnt fel. 2021 augusztusában a Juventus F.C. Manuel Locatelli bejelentésében.

2021 szeptemberében különleges vendégként részt vett a Velencei Filmfesztiválon Xavier Giannoli Lost Illusions című francia filmjének első vetítésén. 2022 januárjában Lame többéves partnerséget kötött a Hugo Boss-szal, és szerepelt a #BeYourOwnBoss kampányban

  1. június 22-én Lame lett a TikTok legtöbb követővel rendelkező alkotója, megelőzve Charli D’Ameliót, 142,1 millió követővel

Lame 2023-ban zsűritagként vett részt az Italia’s Got Talent című televíziós műsorban


Taylor Lorenz és Jason Horowitz a The New York Times-tól Lame sikerét “univerzális, elkeseredett örökmozgó tulajdonságának” tulajdonították, és úgy jellemezték a hírnévre való felemelkedését, mint ami a legtöbb TikTok-sztártól abban különbözik, hogy “teljesen organikus”. Samir Chaudry, a The Publish Press, az alkotói gazdaságra összpontosító hírlevél alapítója szerint Lame vonzereje abból ered, hogy “a hitelességet a produkció fölé helyezi” és “nem próbálkozik túl keményen.” Christina Ferraz, a Thirty6Five amerikai marketingügynökség alapítója szerint “Elkeseredettsége átélhető, az érzései pedig univerzálisak.”. Lame népszerűségét humoros arckifejezésének és hallgatásának tulajdonította, amit úgy jellemzett, mint “egy módot arra, hogy minél több embert elérjen”.

2023 januárjában a TikTok 25 legkedveltebb videójából 6 az övé


Khaby Lame gyakorló muszlim. 2020 októberében jelentette be eljegyzését Zaira Nuccival

Lame egyéves kora óta Olaszországban él, és folyékonyan beszél olaszul. Szenegáli állampolgárként Milánóban élt ügynökével 2022 augusztusáig, amikor is Chivassóban olasz állampolgárrá vált, miután Carlo Sibilia, az olasz belügyminisztérium államtitkára bejelentette, hogy megkapja az állampolgárságot. 2022. augusztusában Lame azt mondta, hogy “mindig is olasznak érezte magát” és korábban azt nyilatkozta, hogy “nincs szüksége egy darab papírra” ahhoz, hogy ekként határozza meg magát.


Lame-nak van egy szinkronszerepe a Fekete Párduc olasz szinkronizált változatában: Wakanda Forever (2022) című filmben
Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s