Google Ads Ügyfélegyezési listák feltöltése


Ügyfélegyezési irányelvek

Ezek az irányelvek azokra a hirdetőkre vonatkoznak, akik a Kereső, a Shopping, a Display, a YouTube, a Discovery vagy a Gmail hálózaton futó kampányaikban az Ügyfélegyezés funkciót használják.

Az Ügyfélegyezés használatára vonatkozó követelmények

Az Ügyfélegyezés használatához a fióknak az alábbiakat kell teljesítenie:

 • Az irányelvek múltbéli betartása.
 • Kedvező fizetési előzmények.

A hirdetők számára rendelkezésre álló funkciók köre attól függ, hogy a fiók milyen követelményeket teljesít:

 • Az irányelveket betartó összes hirdető használhatja az Ügyfélegyezést és a Hasonló Közönségeket az Ügyfélegyezéshez a „Megfigyelés” beállításban és a Kizárásokhoz.
 • Ha már 90 napja használja a Google Ads szolgáltatást, és összesen több mint 50 000 USD-t költött, használhatja az Ügyfélegyezést és a Hasonló Közönségeket az Ügyfélegyezéshez a „Célzás” és a „Megfigyelés” beállításban, a kézi ajánlatkorrekciókhoz és a Kizárásokhoz. Az USD-től eltérő pénznemben kezelt fiókok esetén az elköltött összeget az adott pénznem átlagos havi átváltási árfolyamán számítjuk át USD-re. 
Rendelkezésre álló Ügyfélegyezés-funkciókA Google Ads szolgáltatást 90 napja használó fiókok, amelyek összesen már 50 000 USD-nél többet költöttekAz irányelveknek megfelelő összes fiók*
„Célzás” beállításIgenNem
„Megfigyelés” beállításIgenIgen
Hasonló KözönségekIgenIgen (a „Megfigyelés” beállításban)
Kézi ajánlatkorrekciókIgenNem
KizárásokIgenIgen

*A fiókok a múltban is betartották az irányelveket, valamint kedvező fizetési előzményekkel rendelkeznek.

Ha a fiók korábban nem tartotta be az irányelveket, valamint nem felel meg a fenti feltételeknek, akkor jelenleg nem használható vele az Ügyfélegyezés.

Ezenfelül a Google Kereső, a Shopping, a Gmail és a YouTube rendszerében megjelenített, személyre szabott hirdetésekre vonatkozóan az alábbi irányelvek az irányadók, amelyek a belső felektől és a harmadik felektől származó adatok felhasználását szabályozzák.

Ügyféladatok gyűjtése

Az Ügyfélegyezés használata során csak olyan ügyféladatokat tölthet fel, amelyeket első kézből gyűjtött, például a webhelyein, alkalmazásain, fizikai áruházaiban, vagy olyan egyéb helyzetekben, amelyek során az ügyfelek az adataikat közvetlenül Önnel osztották meg.

Példák:

 • Olyan ügyféltől gyűjtött adatot, aki vásárolt valamilyen terméket az Ön webhelyéről.
 • Olyan ügyféltől gyűjtött adatot, aki feliratkozott arra, hogy az Ön alkalmazásain keresztül marketingüzeneteket kapjon.
 • Olyan ügyféltől gyűjtött adatot, aki feliratkozott az Ön fizikai boltjában a hűségprogramra.

Továbbá:

 • Győződjön meg a következőkről:
  • Az adatvédelmi irányelvekben fel van tüntetve, hogy az ügyféladatokat harmadik felekkel is megosztja annak érdekében, hogy szolgáltatásokat biztosítsanak az Ön nevében, és 
  • Ön beszerzi az ilyen adatok megosztására vonatkozó beleegyezést, ha ezt a jogszabályok vagy a személyre szabott hirdetéseket és/vagy a felhasználók beleegyezését szabályozó vonatkozó Google-irányelvek, például a Google EU-beli felhasználók hozzájárulására vonatkozó irányelvei megkövetelik.
 • Az ügyféladatok feltöltéséhez kizárólag a Google által jóváhagyott API-t vagy felületet használhat.
 • Be kell tartania az összes vonatkozó törvényt és jogszabályt, beleértve a vonatkozó önszabályozási és iparági irányelveket is.

További követelmények

Tilos:

 • személyazonosításra alkalmas adatokat gyűjtő hirdetések megjelenítése, kivéve az olyan Gmail-hirdetéseket, amelyek a Gmail hirdetési irányelveinek megfelelő HTML-űrlapokat használnak;
 • 13 évesnél fiatalabb ügyfél adatainak feltöltése, illetve olyan webhelyről vagy alkalmazásból származó adatok feltöltése, amely 13 évnél fiatalabb gyermekeket céloz;
 • olyan hirdetési tartalmak létrehozása, amely arra utal, hogy Ön ismeri az ügyfél személyazonosításra alkalmas adatait vagy bizalmas információit (az alábbiakban erre vonatkozóan további információt talál);
 • olyan ügyféllista használata, amely túlságosan szűk vagy különleges közönséget céloz meg; (Többek között nem kombinálhatja az ügyféllistákat más célzási feltételekkel – például földrajzi korlátozásokkal –, ha ennek az eredménye olyan hirdetés, amely viszonylag kevés felhasználót céloz meg.)
 • bizalmas információkkal kapcsolatos termékek – például gyógyszernek minősülő készítmények – népszerűsítése az Ügyfélegyezési kampányokban (az alábbiakban erre vonatkozóan további információt talál); illetve
 • Google Ads irányelvei által tiltott hirdetések megjelenítése.

A kényes kategóriákkal kapcsolatos korlátozások

A remarketingre vonatkozó, személyre szabott hirdetésekkel kapcsolatos irányelvek szerint a hirdetők nem használhatnak kényes érdeklődési kategóriákat a hirdetések célzására, illetve a hirdetők termékeinek vagy szolgáltatásainak népszerűsítésére. Ezek az irányelvek az Ügyfélegyezéssel végzett remarketing esetén is érvényesek.

Továbbá az Ügyfélegyezési kampányokból származó adatokat nem használhatja fel annak meghatározására, hogy mely kényes érdeklődési kategóriákba tartoznak az ügyfelek.

Személyre szabott hirdetésekre vonatkozó irányelvekben átfogó tájékoztatás található arról, hogy mi számít kényes érdeklődési kategóriának a személyre szabott hirdetésekre és az Ügyfélegyezésre vonatkozó irányelvek alapján.

Mi történik az irányelvek megsértésekor?

 • Megfelelőségi ellenőrzés: Bármikor ellenőrizhetjük, hogy vállalkozása megfelel-e az Ügyfélegyezésre vonatkozó irányelveknek. Ha a megfelelőséggel kapcsolatos információ kérése érdekében felvesszük Önnel a kapcsolatot, akkor időben válaszolnia kell, és gyorsan meg kell tennie az irányelveinknek való megfeleléshez szükséges korrekciós intézkedéseket. Amennyiben kezelői fiókja van, előfordulhat, hogy a kezelt fiókok megfelelőségét is ellenőrizzük.
 • Értesítés meg nem felelésről: Ha úgy véljük, hogy Ön megsérti az Ügyfélegyezésre vonatkozó irányelveket, akkor felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy korrekciós intézkedéseket kérjünk. Ha Ön nem hajtja végre a kért javításokat, akkor előfordulhat, hogy letiltjuk az Ügyfélegyezés funkció használatát, vagy felfüggesztjük a Google Ads-fiókjaihoz való hozzáférését. Ha meg szeretné fellebbezni az Ügyfélegyezéssel kapcsolatos irányelvsértés megállapítását, forduljon hozzánk. Súlyos vagy ismételt szabálysértések esetén előfordulhat, hogy a fiókját értesítés nélkül azonnal felfüggesztjük. További információ a felfüggesztett fiókokról.

Segítségre van szüksége?

Ha kérdése van a jelen irányelvvel kapcsolatban, forduljon hozzánk:  Kapcsolatfelvétel a Google Ads-ügyfélszolgálattal.

Küldjön visszajelzést a cikkről

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s