Az élet a szórakozásról is szól! Romero Britto


Romero Britto A FESTŐMŰVÉSZ művei már kaphatóak Budapesten!


Romero Britto, a Happy Art Movement alapítója egy nemzetközileg elismert művész, aki a boldogság, a szórakozás, a szerelem és a remény ikonikus vizuális nyelvét teremtette meg millióival világszerte.

Romero Britto

A brazil születésű és Miamiban készülő Romero feljutott a csúcsra, és a világ egyik leghíresebb és legünnepeltebb élő képzőművészeként tartják számon.

Britto Pablo Picasso, Henry Matisse, Andy Warhol, Keith Haring és Roy Lichtenstein mesterek iránti elismerése arra hatott rá, hogy egy teljesen új művészi stílust alkosson élénk, merész és színes minták segítségével, amelyek tükrözik az őt körülvevő világról alkotott optimista nézetét.

Romero Britto:https://kolibriartstudioeu.com/romero-britto/
https://kolibriartstudioeu.com/romero-britto/

Munkáit több mint 120 ország legrangosabb galériáiban és múzeumaiban állították ki, köztük a Carrousel Du Louvre-ban, a Museu Nacional de Belas Artesben, és ő volt az első élő képzőművész, aki bemutatta munkáit a Soumaya Múzeumban. Romero Britto számos nyilvános és magán művészeti installációt is készített, nem is beszélve a londoni Hyde Park történetének legnagyobbjairól. Ő nyitotta meg a Super Bowl XLI-t a Cirque Du Soleil-lel együttműködve, a karnevál Rio de Janeiro-ban, a 2010-es labdarúgó-világbajnokság hivatalos művésze Dél-Afrikában, a 2014-es labdarúgó-világbajnokság brazil nagykövete, tiszteletbeli fáklyavivő és nagykövet. a 2016-os riói olimpiára.

Romero Britto: Martini
Romero Brittto https://kolibriartstudioeu.com/romero-britto/

Britto, akit a történelem legtöbb engedéllyel rendelkező művészeként tartanak számon, gyakori előadója a Világgazdasági Fórumnak (Davos, Svájc), és több mint 250 jótékonysági szervezet aktivistája, de legfőképpen olyan művész, aki úgy véli, hogy „a művészet túl fontos ahhoz, hogy ne ossza meg” és hogy szerepe van a pozitív változás előmozdítójaként.

“Az élet a szórakozásról is szól”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s