Miért nem találnak a fiatalok állást?  1. A 15 és 24 év közöttiek nagyjából 27 százaléka munkanélküli a MENA régióban, ami a legmagasabb százalékarány a világ összes régiójában. Amint azt a Világbank adatain alapuló diagramunk is mutatja, még a gazdagabb régiók, például Észak-Amerika sem mentesülnek attól, hogy a fiatalok nem tudnak munkát találni.

Éppen ellenkezőleg, a Világbank adatai szerint a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet 2020-as modellje alapján az Egyesült Államokból és Kanadából álló régió a hét közül az ötödik helyen áll a fiatalok munkanélküliségét tekintve, és a harmadik a teljes munkanélküliség tekintetében. Kanadában elterjedt, ahol a becslések szerint a fiatal álláskeresők 20 százaléka nem talál munkát, ami hasonló az olyan országokhoz, mint Puerto Rico, Litvánia, Franciaország és Nigéria. Összességében a munkanélküliek legalacsonyabb százaléka a kelet-ázsiai és a csendes-óceáni térségben található, függetlenül attól, hogy a 15 és 24 év közöttiek csoportjába tartoznak. Ott a dolgozni akaró emberek mindössze négy százaléka nem talál munkát, miközben a fiatalok körülbelül tizenegy százaléka volt munkanélküli 2020-ban.

Míg a fiatalok munkanélküliségének okai sokrétűek és összetettek, a fontosabb mutatók közé tartozik az iskolai végzettség és a megfelelő munkaerőpiacok szabályozottsága. Csak az OECD-országokban 2020-ban nagyjából 178 millió fiatal volt munkanélküli.


forrás:https://www.statista.com/chart/26920/global-unemployment-estimates-by-region/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s