Az Olasz szabómester aki imádja Magyarországot


Alessandro Albanese

“Olaszországban készült”. Számomra ez nem csak egy címke. Ez azt jelenti, hogy az általam készített darabok nem pusztán divatcikkek, hanem örök ruhadarabok, amelyeket Olaszország rendkívüli szépsége ihletett. A legendás olasz szabászat kifinomult művészetének hatására ezt a kézműves örökséget egyedi, modern látásmóddal kombinálom, hogy gyönyörű és időtlen eleganciát alkossak.

ALE az olasz szabó aki a Lovasok ruháját személyre szabja

ÖRÖKSÉG

A „Made in Italy” állítás alapja az olasz reneszánszban gyökerező, testre szabott divatgyakorlatból származik. A szabászat már a 13. században művészeti formává fejlődött, és országszerte megnyíltak a kézműves műhelyek, amelyek megalapozták, tökéletesítették és továbbadták azokat az egyedülálló kézműves készségeket, amelyek végül Olaszországot a világ legstílusosabb nemzetévé változtatták.

Alessandro Albanese egy ilyen, az olasz kézművesség hagyományait hordozó családba született. A varrógépek körül nőtt Alessandro első kézből volt szemtanúja apja ajándékának, és már kiskorában megfigyelte, hogyan keltette életre a ruhákat magánügyfelei számára. A varrási technikákkal együtt felfedezte a szabással járó szenvedélyt, büszkeséget és a munka méltóságát is. Ezért úgy döntött, hogy a műszaki tervezést tanulja, és megszerezte a vázlatkészítésben szerzett know-how-ját. Ezek voltak Alessandro tervezői karrierjének kezdetei, már 20 évvel ezelőtt. Aztán kíváncsi elmeként és szenvedélyes kézművesként felismerte a lehetőséget a lovassportban. A lovaglóruhákat még senki sem nézte divattervezői szemmel. Ezért Alessandro úgy döntött, hogy megalkotja első, személyre szabott lovaglódzsekijét, amellyel bevezeti az olasz divatot a lovassportba.

A Divattervező


Alessandro a világhírű Alessandro Albanese márka alapítója és alkotója. Az elmúlt két évtizedben arra kérték fel, hogy öltöztesse fel az olimpiai csapatokat szerte a világon, és ruházza fel a word osztály versenyzőit ikonikus kabátjaival.
Aztán 2014-ben úgy döntött, hogy újra felkeresi gyökereit, és egyedi lovaglási stílusát a méretre szabott szabászattal is kiterjeszti az új ALE néven. A híres testreszabott lovaglókabátokon kívül ma már korlátozott számban készít férfi és női blézereket, öltönyöket és ingeket, ismerve minden egyedi stílusát. Ruháinak lelke van, tiszteletben tartják gazdájuk személyiségét, életmódját, ízlését.

Referenciái magárt beszélnek : Bruce Springting, Steve Jobs lánya…és sok világhírű lovas


Személyes divattanácsadás : Styling

A személyes stílus megtalálása sokkal többről szól, mint a legmagasabb árcéduláról. Időt, odafigyelést és tapasztalattal járó megfelelő tanácsokat igényel. Pontosan azt, amiről a teljesen személyre szabott, méretre készült darabok szólnak, a részletekre való odafigyeléssel, a gondosan megválasztott szabással és szabással, amely egyedivé és hibátlanná teszi a darabot tulajdonosa számára.
Az ALE-nél úgy gondoljuk, hogy a méretre szabott élmény, két kulcsfontosságú pillérre épít. Először is mindig a leendő tulajdonos testalkatáról és személyiségéről van szó. Mérések és konzultációk biztosítják, hogy a végleges darab egyedi védjegyként szolgáljon viselője számára. Másodszor, Alessandro karaktere és stílustanácsai biztosítják, hogy a remekművek a lehető legjobb fényben mutassák be tulajdonosukat. Személyes stylistként nem csak hibátlan öltönyt szab neked, hanem azt is megtudhatja, hogyan viseld a legjobban.

TEREMTÉS

Az ALE esetében a kézi készítés folyamata a kompromisszumok nélküli minőségről és az alapos részletekről szól. Ez egy konzultációsorozattal kezdődik, hogy megértsük az ügyfél igényeit. Ezután a pontos „félreértés” (mérések) megtörténik, hogy meghatározzák az öltöny pontos illeszkedését, kényelmét és általános megjelenését. Ezután kiválasztják a megfelelő, kiváló minőségű olasz szövetet, és elküldik Torino külvárosába, ahol Alessandro tapasztalt szabóiból álló csapata a történelmileg hiteles „bottega” (műhelyben) levágja és elkészíti az utolsó darabot.

Facebook oldala: https://www.facebook.com/ALE-Tailormade-1543346369269516/?pnref=lhc

Instagram oldala: https://www.instagram.com/aletailormade/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s