Fiatalkorúak védelme a hirdetésmegjelenítés során


Google mai bejelentése:
Tisztelt Hirdetőnk!
Korábbi bejelentésünknek megfelelően a Google világszerte kibővíti a hirdetésmegjelenítéshez kapcsolódó védelmet a fiatalkorúakra vonatkozóan. E védelem az olyan személyek Google-fiókjaiban lép érvénybe, akik már elérték a digitális beleegyezési korhatárt, de még fiatalabbak 18 évesnél („fiatalkorúak”), és kiegészíti az Európában és Ausztráliában már bevezetett védelmet. A fiatalkorúakra vonatkozó új hirdetési irányelvek bevezetésével:•Letiltjuk a hirdetések személyre szabását•Nem engedélyezzük az érzékeny kreatívkategóriák megjelenítését
Az irányelvet 2022. augusztus 15-én léptetjük érvénybe. A hirdetések személyre szabásának megszüntetésére minden termékben sor kerül, a kreatívok hirdetésszűrését pedig kezdetben a YouTube-on, a Google Display-hirdetéseknél és a Display & Video 360 szolgáltatásban vezetjük be, és idővel további termékekre is kiterjesztjük. Tekintse át az irányelvet, hogy megtudja, mely hirdetéskategóriák válhatnak fiatalkorúak számára korlátozottá. Önnek nincs további teendője.
A gyermekekre vonatkozó előírások – pl. Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA), Age Appropriate Design Code (AADC) és Australia Online Safety Act (AU OSA) – hatására bevezetett korábbi védő intézkedések továbbra is érvényben maradnak ott, ahol relevánsak.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s