Az első járművezető nélküli jármű forgalomba került!


Május 30-án Barcelona történetének első, vezető nélküli járműve kering az utcákon.

Barcelona kikötőjében lesz. Négy héten keresztül egy autonóm jármű 1,9 kilométert tesz meg a városi forgalommal rendelkező területeken. Ez a kis elektromos busz szállítja majd az embereket a kikötőből a Sant Bertran dokkból a World Trade Centerbe, és bár önállóan közlekedik, egy biztonsági kezelő fogja ellátni, aki átveszi az eszköz vezérlését, ha baj van vagy váratlan esemény.

Az autóbusz útvonalán két körforgalom és négy jelzőlámpa közlekedik, azon kívül, hogy megosztja a forgalmat más járművekkel. Ily módon az autonóm jármű a normál városi szövethez nagyon hasonló környezetet talál. Így felkészült a talaj arra, amikor a város készen áll, és a forgalmi rendelet szabályozza ezt a járműtípust.

A város első autonóm járműve egy nyolc fő befogadására alkalmas mikrobusz.
Évek óta folynak a találgatások az autonóm járművezetés jövőbeli eljöveteléről, és ezért olyan releváns ez a teszt. Az El Periódico jelentése szerint a Price Weatherhouse Coopers tanácsadó úgy véli, hogy 2030-ban az utakon megtett kilométerek 40%-át ezzel a járműtípussal fogják megtenni.

Az első teszt után júniusban Esplugues de Llobregatban kísérleti tesztet terveznek egy autonóm robot számára, amely a Can Vidalet piacról szállít majd. Az El Periódico jelentése szerint a városi parcellák a forgalom mintegy 20%-át, az utcahasználat 30%-át és a szennyezőanyag-kibocsátás 40%-át teszik ki, így az ilyen típusú közlekedés ökológiai előnyei nagyon fontosak lehetnek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s