Facebook célzás megváltozik


Január 19-től eltávolítunk néhány közönségcélzási lehetőséget. Ezeket a beállításokat ritkán használják, vagy olyan témákhoz – például egészséghez, faji vagy etnikai hovatartozáshoz, politikai nézetekhez, valláshoz vagy szexuális irányultsághoz – kapcsolódnak, amelyeket az emberek kényesnek tekinthetnek. Január 19-től előfordulhat, hogy nem tudod használni az említett beállításokat az új kampányokban.Március 17-én felfüggesztjük az említett beállításokat továbbra is használó aktív kampányokat, vagy automatikusan eltávolítjuk az érintett szegmenseket. Ezeket a kampányokat módosítanod kell, majd közzé kell tenned a változtatásokat annak érdekében, hogy továbbra is megjelenhessenek március 17-e után.Szeretnénk átsegíteni ezen a változáson, ezért összeállítottunk néhány alternatív célzási stratégiát, amelyekkel továbbra is elérheted a kívánt célközönségeket:
Létrehozhatsz egyéni vagy hasonmás célközönséget, hogy el tudd érni a vállalkozásoddal már kapcsolatban lévő, vagy a legjobb vásárlóidra leginkább hasonlító ügyfeleket.Földrajzi hely szerinti célzást alkalmazhatsz, hogy a célközönség földrajzi helyzetének meghatározásával elérhesd az embereket olyan kritériumok alapján, mint az utazásaik vagy az otthonuk földrajzi helye.Engedélyezheted a Részletes célzás bővítése funkciót, hogy a hirdetésmegjelenítési rendszerünk dinamikusan módosíthassa a célközönségedet a hirdetés teljesítménye alapján.
Fontos tudni, hogy ezekhez a stratégiákhoz a Hirdetéskezelőt kell használnod, ugyanis ez a felület foglalja magában legszéleskörűbben a célzási stratégiákat.További részleteket olvashatsz a változásokról, és utánajárhatsz, hogyan igyekszünk folyamatosan megfelelni a fogyasztók elvárásainak azzal kapcsolatban, hogy miként érhetik el őket a hirdetők a platformjainkon.

FACEBOOK – META: https://www.facebook.com/business/news/removing-certain-ad-targeting-options-and-expanding-our-ad-controls

Meggyőződésünk, hogy a legjobb hirdetési élmények személyre szabottak. Lehetővé teszik az emberek számára, hogy felfedezzék azokat a kisvállalkozások termékeit és szolgáltatásokat, amelyek esetleg nem tudják értékesíteni azokat a televízióban vagy más médiában. Lehetővé teszik továbbá a non-profit szervezetek, a társadalmi célok és a szervezetek számára, hogy elérjék azokat az embereket, akik a legnagyobb valószínűséggel támogatják őket, és hasznot húznak belőlük, például összekapcsolják az embereket a számukra fontos jótékonysági célú adománygyűjtésekkel.

Ugyanakkor szeretnénk jobban megfelelni az emberek változó elvárásainak, hogy a hirdetők hogyan érhetik el őket a platformunkon, és meg kívánjuk válaszolni a polgárjogi szakértőktől, a döntéshozóktól és más érdekelt felektől érkező visszajelzéseket annak fontosságáról, hogy a hirdetők ne éljenek vissza az általunk elérhető célzási lehetőségekkel. Ma egy nehéz döntést hirdetünk, amely egyensúlyba hozza ezeket a fontos szempontokat.

  1. január 19-től eltávolítjuk azokat a részletes célzási beállításokat, amelyek olyan témákhoz kapcsolódnak, amelyeket az emberek kényesnek tartanak, például olyan okokra, szervezetekre vagy közéleti személyekre hivatkozva, amelyek egészséggel, faji vagy etnikai hovatartozással, politikai hovatartozással, vallással vagy szexuális irányultsággal kapcsolatosak. Példák:

Egészségügyi okok (pl. „Tüdőrák tudatosság”, „A cukorbetegség világnapja”, „kemoterápia”)
Szexuális irányultság (pl. „azonos nemek házassága” és „LMBT-kultúra”)
Vallási gyakorlatok és csoportok (pl. „katolikus egyház” és „zsidó ünnepek”)
Politikai hiedelmek, társadalmi kérdések, okok, szervezetek és alakok

Fontos megjegyezni, hogy az általunk eltávolított érdeklődés szerinti célzási lehetőségek nem az emberek fizikai jellemzőin vagy személyes tulajdonságain alapulnak, hanem olyan dolgokon, mint például az emberek interakciója a platformunkon található tartalommal. Hallottunk azonban szakértőktől aggodalmakat, miszerint az ilyen célzási lehetőségeket olyan módon lehet felhasználni, amely negatív tapasztalatokhoz vezet az alulreprezentált csoportokhoz tartozó emberek számára. Rendszeresen felülvizsgáljuk, frissítjük és eltávolítjuk a célzási beállításokat, hogy egyszerűsítsük hirdetési rendszerünket, több értéket biztosítsunk a hirdetőknek és az embereknek, és csökkentsük a visszaélések lehetőségét.

Nem volt könnyű meghozni a részletes célzási beállítások eltávolítását, és tudjuk, hogy ez a változás negatív hatással lehet egyes vállalkozásokra és szervezetekre. Egyes hirdetési partnereink aggodalmukat fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy ezek a célzási lehetőségek megszűnnek, mivel képesek pozitív társadalmi változást generálni, míg mások megértik az eltávolításukra vonatkozó döntést. Sok döntésünkhöz hasonlóan ez sem volt egyszerű választás, és a versengő érdekek egyensúlyát követelte meg, ahol mindkét irányban érvényesült az érdekképviselet. Biztosak vagyunk abban, hogy hirdetési rendszerünket úgy tudjuk fejleszteni, hogy megfeleljen mindenki igényeinek, akit kiszolgálunk, miközben szorgalmasan dolgozunk azon, hogy továbbra is támogassuk platformjaink egyik legjobb szolgáltatását – segítve az embereket abban, hogy kapcsolatba lépjenek velük, és felfedezzék az őket érdeklő vállalkozásokat és szervezeteket.

Továbbra is a közönség elérése érdekében
Továbbra is elkötelezettek vagyunk amellett, hogy segítsük a kisvállalkozásokat, a non-profit szervezeteket és az érdekképviseleti csoportokat, hogy elérjék közönségeiket. Az átfogó célzáson (például a nemen és az életkoron) túlmenően az alábbiakban felsorolunk néhány legfontosabb tippünket és használati példánkat partnereink számára:

Az adományozást ösztönözni kívánó érdekvédő csoport vagy egy kisvállalkozás, aki kapcsolatba kíván lépni ügyfeleivel, az Engagement Custom Audiences segítségével elérheti azokat az embereket, akik kedvelték az oldalukat, vagy azokat, akik megnézték a videóikat, amelyek megjelenhettek a hírfolyamban (Video View Engagement Custom Audiences). ). Ezek az emberek már közvetlen érdeklődést mutattak a hirdető ügye vagy márkája iránt, és részt vettek az iránt, és érdeklődhetnek a támogatás iránt, ha egy hirdető visszakeres.
A vállalkozások és csoportok ezeket az elköteleződési egyéni közönségeket kezdőközönségként is használhatják hasonló közönségek létrehozásához, amelyek segítségével tovább bővíthetik az elérhető emberek körét.
A webhelyek egyéni közönségei és az ezeken a közönségeken alapuló megjelenések segíthetnek elérni azokat az embereket, akik már kapcsolatba léptek egy vállalkozás vagy csoport webhelyével vagy termékeivel.
A földrajzi célzás segítségével elérheti azokat az embereket, akik egy vállalkozás hagyományos üzletének közelében vagy a szállítási lehetőségük körzetében tartózkodnak, ha online alapúak.
Ezenkívül az ügyfelektől engedéllyel rendelkező vállalkozások és csoportok használhatják ügyféladataikat az egyéni közönségből származó ügyféllistákon keresztüli célzáshoz.
További hirdetésvezérlők
Még a célzási beállítások frissítése után is előfordulhat, hogy az emberek olyan hirdetési tartalmakat látnak, amelyek nem érdeklik őket, ezért azon is dolgozunk, hogy kibővítsük a szabályozást, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy bizonyos típusú tartalmakkal kapcsolatban kevesebb hirdetést láthassanak.

Manapság az emberek dönthetnek úgy, hogy kevesebb hirdetést látnak politikával, gyermekneveléssel, alkohollal és háziállatokkal kapcsolatban. A jövő év elején több típusú hirdetési tartalom felett adjuk át az embereknek az irányítást, többek között a szerencsejátékok és a fogyás felett.

Csakúgy, mint az elmúlt néhány évben, továbbra is értékeljük és fejlesztjük hirdetési rendszerünket. Ugyanakkor ügyelünk arra, hogy partnereink számára biztosítsuk azokat az eszközöket, amelyekre szükségük van ügyfeleik eléréséhez és teljesítményük növeléséhez platformunkon.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s