17 hihetetlenül hasznos Google-termék és szolgáltatás, amelyekről nem is tudtad, hogy léteznek!


A legtöbben hallottunk már a Google jól ismert és kedvelt eszközeiről – a Gmail, a Google Earth, a Google Maps és még sok más. Ezeket a termékeket és szolgáltatásokat emberek milliói használják nap mint nap szerte a világon.

Amit azonban sokan nem tudnak, az az, hogy a Google valójában egy csomó más funkcióval és eszközzel is rendelkezik, amelyek hihetetlenül hasznosak.

Tudta például, hogy a Google-nak hatalmas ingyenes betűkészlet-könyvtára, a galaxis interaktív térképe és egy olyan szolgáltatása van, amely megkeresi a képzőművészeti doppelgängert?

Google Keep

A Google Keep egy gyilkos jegyzet- és emlékeztetőalkalmazás, amely asztali számítógépeken és okostelefonokon egyaránt működik.
Letöltheti a Google Keepet iOS vagy Android rendszerre.

Beállíthat egy időzítőt a Google-on (és hangjelzést kaphat, ha lejár az idő), ha tetszőleges ideig keres a Google-on, majd az “időzítő” kifejezést követi.

Google SKY

A Google Sky segítségével felfedezheti az univerzum távolabbi pontjait a NASA műhold, a Sloan Digital Sky Survey és a Hubble teleszkóp képeivel.


Nézze meg a Google Sky-on.

A Google Books és a nGram Viewer egy szórakoztató eszköz, amellyel 5,2 millió 1500 és 2008 között kiadott könyvben kereshet szavakat, így láthatja, hogyan használták és változtak az idők során.

Google
Tekintse meg Ön is a Google Könyveken.

Megijedt a hatalmas számoktól? A Google segít kitalálni, hogyan kell kiejteni ezt a 12 karakterláncú behemótot, ha beírja utána, hogy “=english”.

Google
A Google Fordítóban található egy „Kézi” funkció, amellyel karaktereket vagy szimbólumokat rajzolhat.

GOOGLE TUDÓS

A Google Scholar hihetetlenül egyszerűvé teszi az információk keresését szakmai folyóiratokban és lapokban.

GOOGLE ARTS

Élvezze kultúráját a Google Arts & Culture használatával, és nézze meg a világ legnagyobb múzeumainak műalkotásairól készült szuper-nagy felbontású fotókat.

Google
A Google Arts & Culture segítségével egy új szolgáltatást is kipróbálhat, amely szelfijét a képzőművészeti ikertestvérével párosítja.

Google Fonts

A Google egy csomó gyönyörű betűtípust kínál, amelyeket ingyenesen használhat.

Google
Mindegyikben böngészhet a Google Fonts oldalon.

A Think with Google egy “digitális infólap” a marketingesek számára, amely adatok alapján gyűjti össze, mi található az iparágban.

Ingyenesen böngészhet, vagy feliratkozhat hírlevélre a Think with Google oldalon.

Szeretné tudni, hogy az adott pillanatban mi érdekli az embereket? A Google Trends minden nap megjeleníti a legtöbbet keresett kifejezéseket.

Google TRENDS
Fedezze fel, mit keresnek az emberek szerte a világon a Google Trends szolgáltatásban.

Még azt is megrajzolhatja, hogy a különböző keresési kifejezések hogyan gyarapodtak vagy fogytak az idők során.

Google Shopping (Express)
A Google Express lehetővé teszi, hogy élelmiszereket, elektronikai cikkeket, könyveket és egyebeket még aznap kézbesítsen. A szolgáltatás egész Európában és Egyesült Államok egész kontinentális területén elérhető.


Általában ingyenes háromnapos kiszállítást kaphat 25 USD feletti megrendelés esetén a Google Expressen.

Google Sound Search

A Sound Search úgy működik, mint a Shazam – a Google Asszisztens segítségével azonosítja a hallott dalt, majd felkínálja a letöltési lehetőséget a Google Play Zene, a YouTube vagy a Spotify szolgáltatásból.


Ha Android-telefonja van, akkor a Sound Search funkciót is használhatja eszközén.

A Google-nak van egy katalógusa az állati zajokról, amelyeket könnyen megtalálhat az “állathangok” beírásával vagy egy adott állat nevének beírásával.

Google

A Gboard egy iPhone-ra készült alkalmazás, amely lehetővé teszi a Google-keresést közvetlenül a billentyűzeten, így nincs szükség oda-vissza ugrálásra az alkalmazások között.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s