Linkek visszautasítása


A webhelyére mutató linkek visszautasítása

Ha kézi műveletet hajtottak végre webhelyével szemben a webhelyére mutató természetellenes linkek miatt, vagy ha úgy gondolja, hogy ilyen kézi művelet várható (a minőségi irányelveinket megsértő fizetett linkek vagy a linkekkel elkövetett egyéb jellegű csalás miatt), akkor próbálja meg eltávolíttatni ezeket a linkeket a másik webhelyről. Ha nem tudja eltávolítani vagy eltávolíttatni ezeket a linkeket, akkor javasoljuk a webhelyére hivatkozó problémás oldalak vagy domainek elutasítását.

Ez egy speciális funkció, amelyet óvatosan kell alkalmazni. Ha helytelenül használja, az negatív hatással lehet webhelyének a Google Kereső találatai között elért teljesítményére.

0. lépés: Döntse el, hogy szükség van-e erre

A Google általában segítség nélkül is fel tudja mérni, hogy mely linkek megbízhatóak, így a legtöbb webhelynek nem kell használnia ezt az eszközt.

A visszamutató linkeket csak akkor utasítsa vissza, ha:

 1. jelentős számú spam jellegű, mesterséges, vagy gyenge minőségű link mutat a webhelyére;
  ÉS
 2. a linkek kézi műveletet okoztak, vagy valószínűleg kézi műveletet okoznak majd a webhelyen.

A Google nagyon keményen dolgozik annak biztosításán, hogy harmadik felek webhelyein végzett műveletek ne befolyásolhassák negatívan a webhelyeket. Bizonyos körülmények között a bejövő linkek hatással lehetnek a Google egy adott oldalról vagy webhelyről alkotott véleményére. Ilyen például, ha Ön vagy az Ön által megbízott keresőoptimalizáló (SEO) nem megfelelő linkeket készített a webhelyéhez fizetett linkek vagy más olyan, linkekkel elkövetett csalás útján, amely ellentétes minőségi irányelveinkkel. Legfőképpen azt javasoljuk, hogy távolítson el minél több spam jellegű vagy alacsony minőségű linket az internetről.A linkek visszautasítására szolgáló eszköz nem támogatja a domaintulajdonokat. Ha domaintulajdonnal rendelkezik, ez az oldal nem vonatkozik Önre.

1. lépés: Hozza létre a visszautasítandó linkek listáját

Szöveges fájlban állítsa össze a visszautasítandó oldalak vagy domainek listáját, amelyet feltölt majd a Google rendszerébe.

A linkeket tartalmazó fájl formátumára a következő előírások vonatkoznak:

 • Soronként egy visszautasítani kívánt URL-t vagy domaint adjon meg. Teljes alútvonalat (például example.com/en/) nem lehet visszautasítani.
 • Ha domaint (vagy aldomaint) utasítana vissza, jelölje meg a „domain:” előtaggal; például: domain:example.com.
 • A fájlnak UTF-8 vagy 7 bites ASCII kódolású szövegfájlnak kell lennie.
 • A fájlnévnek .txt kiterjesztésre kell végződnie.
 • Az URL-ek legfeljebb 2048 karakterből állhatnak.
 • A fájl maximálisan 100 000 sort tartalmazhat (beleértve az üres sorokat és a megjegyzések sorait is), és legfeljebb 2 MB méretű lehet.
 • Megjegyzés írásához kezdje a sort a # karakterrel. A Google figyelmen kívül hagyja a # karakterrel kezdődő sorokat.

Példa:

# Két oldal visszautasítása
http://spam.example.com/stuff/comments.html
http://spam.example.com/stuff/paid-links.html

# Egy domain visszautasítása
domain:shadyseo.com

Ha a webhelyén szereplő linkekre vonatkozó jelentésben olyan URL-eket vagy webhelyeket talál, amelyeket visszautasítana, az Exportálás gombra kattintva töltheti le az adatokat a Linkek jelentésből. Ne felejtse el eltávolítani azokat az URL-eket a letöltött fájlból, amelyeket nem szeretne visszautasítani.

2. lépés: Töltse fel a listát

 • Minden tulajdonához egy-egy visszautasítási listát tölthet fel. Ha új listát tölt fel valamelyik tulajdonhoz, az új lista felülírja a már meglévőt az adott tulajdonnál.
 • Visszautasítási lista feltöltéséhez Önnek kell a tulajdon tulajdonosának lennie.
 • A visszautasított linkek továbbra is láthatók lesznek a Linkek jelentésben.

A visszautasítandó oldalak vagy domainek listájának feltöltése:

 1. Látogasson el a linkek visszautasítására szolgáló eszköz oldalára.
 2. Válassza ki az egyik tulajdont a tulajdonlistából. A lista csak erre a tulajdonra lesz érvényes. Ha a tulajdonhoz már tartozik lista, akkor megjelenik a visszautasított oldalak és domainek összegzése. Ha másik listát tölt fel a tulajdonhoz, felülírja a tulajdon meglévő listáját.
 3. A lista feltöltéséhez kattintson a gombra.
 4. Válassza ki a visszautasítandó elemeket tartalmazó fájlt a számítógépéről.
  1. Ha a fájl hibákat tartalmaz, azonnal megjelenik a hibák listája. A régi lista cseréjére ilyenkor nem kerül sor. Az új listát a kijavítása után megpróbálhatja újra feltölteni.
  2. Ha a feltöltés sikerül, beletelhet néhány hétbe, amíg a Google frissíti az indexet a lista tartalmával, amikor ismét feltérképezi az internetet, és újra feldolgozza a látott oldalakat.

A tulajdonhoz tartozó összes visszautasítás eltávolítása

Ha egy adott tulajdon esetében az összes visszautasítást el szeretné távolítani, hajtsa végre ezeket a lépéseket. Ha a régi listát újra szeretné cserélni, nem kell elvégeznie ezt a műveletet, elég egyszerűen feltöltenie az új listát.

 1. Látogasson el a linkek visszautasítására szolgáló eszköz oldalára.
 2. Válassza ki az egyik tulajdont a tulajdonlistából.
 3. Kattintson a Cancel Disavowals (Visszautasítások visszavonása) lehetőségre. A kiválasztott tulajdon visszautasítási listája eltávolításra kerül. Beletelhet néhány hétbe, amíg a Google frissíti az indexet a lista tartalmával, amikor ismét feltérképezi az internetet, és újra feldolgozza a látott oldalakat.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s