Google születésnapja!


Azt mondják, hogy egy véletlen találkozás megváltoztathatja az életét. A Google esetében egy véletlen találkozás két informatikus között megváltoztatta az internet menetét és milliók életét.

1997 -ben Sergey Brin, a Stanford Egyetem végzős hallgatója véletlenül kinevezték Larry Page -t, aki annak idején Stanfordot tervezte a posztgraduális iskolába, az egyetemen. A következő évre a Google két társalapítója közösen épített keresőmotort kollégiumi szobáiban, és fejlesztették ki első prototípusukat. 1998 -ban hivatalosan megszületett a Google Inc.

Naponta több milliárd keresést végeznek a Google -on több mint 150 nyelven szerte a világon, és bár sok minden megváltozott a Google kezdeti időszaka óta, a játékblokkokból épített szekrényben elhelyezett első szerverről a szervereire világszerte több mint 20 adatközpontban helyezkedik el, küldetése, hogy mindenki számára hozzáférhetővé tegye a világ információit.

Az ünnepi emblémák a Google-embléma mókás, meglepő és néha spontán módosításai az ünnepek és évfordulók megünneplésére, valamint a híres művészek, úttörők és tudósok életével kapcsolatos megemlékezésre.

Honnan jött az ünnepi emblémák elkészítésének ötlete?

Az ünnepi embléma koncepciója 1998-ban született, még mielőtt a vállalat részvénytársasággá alakult volna. A Google alapítói, Larry és Sergey a vállalati emblémával játszadozva jelezték részvételüket a Nevada-sivatagban megrendezett Burning Man fesztiválon. Egy pálcikaembert ábrázoló rajzot helyeztek a Google szó második „o” betűje mögé, ezzel viccesen tudatva a Google felhasználóival, hogy az alapítók jelenleg „házon kívül” vannak. Bár az első ünnepi embléma viszonylag egyszerű volt, ekkor született meg az ötlet, hogy a jelentős események alkalmából fel kellene díszíteni a vállalati emblémát.

Két évvel később, 2000-ben Larry és Sergey megkérte az akkori – még gyakornokként dolgozó – webmestert, Dennis Hwangot, hogy készítsen egy ünnepi emblémát a Bastille-napra. Felhasználóink annyira jól fogadták ezt az emblémát, hogy Dennist egyből kineveztük a Google fő ünnepiembléma-készítőjévé, és az ünnepi emblémák kezdtek egyre gyakrabban feltűnni a Google kezdőlapján. Az ünnepi emblémák eleinte főleg a megszokott ünnepnapok tiszteletére készültek, mára azonban számos eseményről és évfordulóról emlékeznek meg John James Audubon születésnapjától a fagylaltkehelyig.

Az ünnepi emblémák iránti érdeklődés idővel egyre nagyobbá vált mind az Egyesült Államokban, mind nemzetközi szinten. Az ünnepi emblémák elkészítése ma már tehetséges illusztrátoraink és mérnökeink feladata. Az ünnepi emblémák elkészítése számukra csoportmunka, amelynek célja, hogy felélénkítsék a Google kezdőlapját, és mosolyt csaljanak a világ különböző területein élő Google-felhasználók arcára.

Hány ünnepi emblémát készített el a Google az évek során?

A csapat több mint 4000 ünnepi emblémát készített el a világ különböző részein megjelenő kezdőlapjaink számára.

Ki választja ki az elkészítendő ünnepi emblémákat, és hogyan döntik el, hogy mely eseményekhez kapcsolódjanak ünnepi emblémák?

A Google-alkalmazottak egy csoportja rendszeresen összeül, és megállapodnak arról, hogy mely eseményekről emlékezzen meg az ünnepi embléma. Az ötletek számos forrásból érkeznek, így a Google alkalmazottaitól és felhasználóitól is. Az emblémák kiválasztásánál célunk, hogy olyan eseményekről és évfordulókról emlékezzünk meg, amelyek megfelelnek a Google imázsának és innováció iránti elkötelezettségének.

Ki tervezi az ünnepi emblémákat?

Minden megjelenő ünnepi embléma mögött egy illusztrátorokból és mérnökökből álló csapat áll.

Hogyan küldhetnek be a Google felhasználói vagy mások ötleteket az ünnepi emblémára vonatkozóan?

Az ünnepi emblémák csapata mindig örül a felhasználók ötleteinek – a következő Google ünnepi emblémára vonatkozó javaslatokat a doodleproposals@google.com címre várjuk. A csapathoz naponta több száz kérés érkezik, így nem áll módunkban mindegyikre válaszolni. Azonban szeretnénk biztosítani Önöket arról, hogy elolvassuk őket. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s