Szorul a Hurok a Zuckerberg nyakán


A Facebook már kötélen van:

Az Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottsága felkéri az óriást, hogy adja el az Instagramot és a WhatsAppot, azt állítva, hogy a Zuckerberg által felépített birodalom 2011 óta monopóliumként működik.

A Facebook köteleken van: Az Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottsága felkéri az óriást, hogy adja el az Instagramot és a WhatsAppot, azt állítva, hogy a Zuckerberg által felépített birodalom 2011 óta monopóliumként működik.


Mark Zuckerberg Allen & Company Sun Valley Conference, Day 3, Idaho, USA – 08 Jul 2021 Annual media finance conference, hosted by private investment firm Allen & Company.,Image: 620448543, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Az Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottsága (FTC) folytatja a Facebook elleni történelmi ügyet, és azt állítja, hogy az óriást darabokra kell szakítani, és kényszeríteni kell az Instagram és a WhatsApp értékesítésére – derül ki a nemzetközi médiából.

Az FTC kifejtette, hogy a Facebooknak monopóliuma van az amerikai közösségi hálózatokon, és a Mark Zuckerberg által alapított vállalat erőfeszítéseket tett annak biztosítására, hogy a piacon lévő bármely más vállalat nehezen tud versenyezni vele – írja a The Independent.

A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság által benyújtott panasz jelenleg csak részben készült, mivel a hatóság további tíz napig kérte a tartalom titokban tartását.

Az ügy újraindítása újraindítja a vitát a Zuckerberg által épített birodalom méretéről és erejéről, valamint arról, hogy az óriás hogyan vásárolta meg a növekvő versenytársakat.

A Bizottság közvetlenül hivatkozik Mark Zuckerberg 2008 -ban küldött e -mailjére, amely szerint “könnyebb vásárolni, mint versenyezni”.

“Könnyebb vásárolni mint versenyezni”

Az FTC jogászai azzal érvelnek, hogy a Facebook a vállalat alapítója által az üzenetben leírt stratégiának megfelelően járt el, követte riválisait, és megvásárolta őket, amikor elég idősek lettek ahhoz, hogy veszélyt jelenthessenek.

Azon vállalatok között, amelyeket a Facebook ezzel a stratégiával összhangban átvett, az Instagram és a WhatsApp, amelyek ma az óriás fontos részét képviselik.

Mark Zuckerberg az elmúlt években a három alkalmazás integrálásán dolgozott, azt állítva, hogy így könnyebb lenne használni. A kritikusok szerint azonban egy ilyen lépés megnehezítené a szabályozók számára a három cég szétválasztását.

Az FTC által összeállított ügy következtetései azt mutatják, hogy a Facebooknak el kell adnia a tulajdonában lévő többi vállalkozást, köztük az Instagramot és a WhatsAppot a piac jobb működése érdekében.

Ezenkívül a Bizottság azt követeli, hogy a jövőben a Facebook ne tegyen lehetővé hasonló vásárlásokat.

A The Verge szerint az FTC azt állítja, hogy a Facebook legalább 2011 óta monopóliumként működik.
További információ erről a forrásszövegrőlTovábbi fordítási információhoz forrásszöveg szükséges

Szerinted is monopol helyzetben van a Facebook? Szerintem nagyon! Jó lenne ha az egyiktől megválna!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s