Egy igazán erős túlélő


Karen A túlélő!


Egy iszonyatos és érthetetlen tragédiában elvesztette gyermekeit.

Ma ők az oka annak, hogy tovább fut

FOTÓZÁS TREVOR PAUL


Vannak pillanatok az ösvényen, amikor Karen Sparks leáll.

Térdre teszi a kezét, kinyitja a száját, és hagyja, hogy az épülő hang felszabaduljon. A zaj halkan és vadul kezdődik, majd felemelkedik a mélyből, és elég éles és hangos lesz ahhoz, hogy visszhangozzon a tölgyek lombkoronája alatt, ahol minden nap fut. Karennek mindegy, ki hallja. A hang táplálja őt.

Karen a világ elvesztése utáni években kezdett el futni. Tetszett neki az érzése, ahogy a lába dübörgött a földön; a sokk és az adrenalin kellett valahova. De csak akkor fedezte fel ezt az erdős ösvényt a texasi McKinney -i Erwin Parkban, és érezte, hogy valami közel áll a békéhez. A természet az ő temploma. Baptistaként nevelkedett, de már nem tudja bevinni magát a templomba. Dühös lett Istenre.

Az Erwin Park meglehetősen váratlanul emelkedik ki a tanyáról és a guruló prériről, ahol hosszúszarvú szarvasmarhák tarkítják a tájat. A fák közé bújva Karen védettnek érzi magát. Beszél a gyerekeivel. Magával beszél. Végigfut a száraz repedezett sáron, a folyómedrek mellett és az ösvényen kidőlt fák felett.

Karen fiatalkorában megerőltette a fenék izomzatát. Most 43 éves, és néha, amikor fut, annyira összefeszül a combizma, úgy érzi, elszakadhatnak az izmai. Talán szereti, ha fájdalmai vannak, vagy talán szereti tudni, hogy a fájdalom nem az övé. Egyébként is állandóan fáj. Lelkileg, érzelmileg, fizikailag. Amikor rosszul lesz, megpróbál beszélni a testével. Hálás vagyok ezért a combhajlatért, mondja. Hálás vagyok ezért a fájdalomért. Olyan emberekre gondol, akik ezt nem tudják megtenni. Mert tolószékben vagy kórházi ágyban vannak, vagy mert már nincsenek itt.

Reaganre és Grantre gondol.

Reagan, 8, and Grant, 7, in a family photo
COURTESY KAREN SPARKS

Haláluk ötödik évfordulóján, 2015. november 1-jén száz mérföldet futott a kilenc mérföldes körön az Erwin Parkban. Eredetileg feliratkozott az Indiana Trail 100-ra, de a járvány véget vetett ennek a tervnek, és Karent nem sikerült elriasztani. Így létrehozta saját versenyét, egy ultramaratont. Az emberek azt mondták neki, hogy őrült, és talán ő is. Ám a korábbi évfordulókat a világ elől bujkálva töltötte a bánattól, és idén a forgatókönyvet forgatta az életét meghatározó tragédia kapcsán.

Forrás: RunnersWorld

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s