Google legújabb frissítése


A Google 2021. júniusi alapvető frissítése elindult!!!
De még sok minden várat magára, az alapfrissítés második része a következő hónapban érkezik – ezt 2021. júliusi alapfrissítésnek hívják.

Szerdán elkezdődött egy új, széles körű frissítés – ez a 2021. júniusi alapfrissítés nevet kapta – jelentette be a Google keresési liasonja, Danny Sullivan, hozzátéve, hogy a jövő hónapban egy 2021. júliusi alapfrissítésre is számolnunk kell.

Történelmileg a Google nagyjából néhány havonta kiadott egy alapvető Google algoritmus-frissítést. Körülbelül hat hónap telt el a legutóbbi alapvető frissítés, a 2020 decemberi alapfrissítés óta. Előtte hét hónap telt el a 2020. májusi alapfrissítés óta, amelyre 2020. május 4-én került sor. Tehát ez sokkal tovább tartott, mint a korábbi frissítések, de várhatóan egy hónap múlva újabb frissítés várható.

Két alapvető frissítés. Miért tolja ki a Google két különböző alapvető frissítést egy hónappal a másik után? A Google elmondta, hogy a vállalat néhány, a 2021. júniusi frissítéshez tervezett fejlesztése még nem áll teljesen készen ebben a hónapban. Tehát a Google úgy döntött, hogy előrelép a ma kész alkatrészekkel, a többit pedig a jövő hónapban, 2021. júliusban, az alapfrissítésben tolják ki. A Google 2021. júliusi alapfrissítés megjelenésekor folyamatosan értesít bennünket.

„Természetesen bármely alapvető frissítés cseppeket vagy nyereséget eredményezhet bizonyos tartalmak esetében. A kiadás kétrészes jellege miatt lehetséges, hogy a tartalom nagyon kis szeletében változások tapasztalhatók júniusban, amelyek júliusban visszafordulnak ”- mondta a Google.

Mi várható. A Google algoritmusainak bármely frissítéséhez hasonlóan a rangsora is emelkedhet, csökkenhet vagy stabil maradhat. De ha a 2021. júniusi alapfrissítés hatással van rád, akkor lehetséges, hogy a hatás visszafordulhat a 2021. júliusi alapfrissítéssel. A Google azt mondta nekünk, hogy a legtöbb webhely általában nem veszi észre a frissítéseket, de a sok webhelyet kezelő SEO-k valószínűleg sok változást fognak látni a Google keresési eredményeiben. Ezen kiadás kétrészes jellege miatt lehetséges, hogy egyes tartalmak és webhelyek 2021 júniusában változásokat tapasztalhatnak, amelyek 2021 júliusában visszafordulnak.

Ez a frissítés globális bevezetés lesz, minden nyelvet érint, és körülbelül két hétbe telik. A Google meg fogja erősíteni, amikor a bevezetés befejeződik, amelynek meg kell előznie a június közepére tervezett oldalélmény-frissítést.

A bejelentés. Itt van a Google tweetje, amely bejelentette, ahol a Google azt mondta: „a mai napon széles körű frissítést adunk ki, mint évente többször. 2021. júniusi alapfrissítésnek hívják. “

A júniusi és júliusi széleskörű frissítések bevezetése:
A júniusi frissítés 6/2-án kezdődött és 6/12-én fejeződött be. Ez meglehetősen gyors volt egy széles körű frissítés esetében, amelynek teljes megvalósítása néha akár 14 napot is igénybe vehet. A júliusi széleskörű frissítés 7/1-én kezdődött, és hétfőn, 12/12-én fejeződött be. Tehát a júliusi frissítés 12 napig tartott, amíg teljes körűen bevezetésre került, közelebb ahhoz, amit általában a széles alapfrissítésekkel látunk.

És meg kell említenem a Google algoritmusainak más, június eleje óta bevezetett frissítésének dátumát. A webhelytulajdonosoknak ismerniük kell ezeket a dátumokat, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a széleskörű frissítésektől látják a mozgást, és nem a többiektől. A Google 6/15-én kezdte el bevezetni a várva várt oldalélmény-frissítést, de ez lassan indul, és csak augusztus végén fejeződik be teljesen. Ezenkívül a Google kifejtette, hogy a Page Experience Signal könnyű tényező lesz (inkább tiebreaker). Tehát, ha jelentős mozgást tapasztal júniusban és júliusban, akkor valószínűleg ez nem az Oldalélmény-frissítésből származik.

Miért bocsátja ki a Google ezeket a frissítéseket?

A Google egy blogbejegyzést is írt, amely egybeesik a 2021. júniusi alapvető frissítéssel, hogy elmagyarázza, hogyan és miért teszi ezeket a változásokat a kereséshez. A Google közölte, hogy „naponta több milliárd kérdést kap a világ országaitól, 150 nyelven”. Fejlődnie kell, hogy versenyképes maradjon és kiszolgálja felhasználói bázisát. “Az ilyen típusú léptékben és bonyolultságban nagyszerű eredmények sokféle rendszert igényelnek, és mindig keressük a módjaikat ezeknek a rendszereknek a fejlesztésére, hogy a lehető leghasznosabb eredményeket tudjuk megjeleníteni” – tette hozzá a Google.

A web növekszik, a webhelyek változnak, a tartalmak folyamatosan megjelennek. A Google szerint “az új webhelyek megjelenésével és a webes változásokkal a folyamatos frissítések kulcsfontosságúak annak biztosításához, hogy számos megjelenítőt, alkotót és vállalkozást támogassunk, miközben a keresőknek a lehető legjobb információt nyújtjuk.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s