Mik a kiemelt kivonatok (Featured Snippet) miért számítanak?Mi az a kiemelt kivonat?
A kiemelt kódrészlet a kiválasztott tartalom dedikált szakasza, amely a Google SERP tetején vagy annak közelében található. Tartalmaz egy szöveget vagy videót egy webhelyről, amelynek célja a keresési lekérdezés közvetlen megválaszolása. A megtekintő rákattinthat a válaszra a kiemelt részletben, hogy többet tudjon meg magáról a webhelyről.

Itt egy élő példa a hirdetés alatt található kiemelt kivonat:

Miért a Kiemelt kivonatok?
A kiemelt kivonatok a webhelyet a SERP tetejére helyezik, és sokkal kattinthatóbbá teszik, akár mobilon, akár asztali számítógépen (az adatkészletünk kulcsszavainak 91% -ánál mindkét oldalon szerepeltek kiemelt kivonatok). Jelentőségük a Google-ben a márka tekintélyének jelzője lehet, ami jót ígér annak is, ahogyan a felhasználók látják Önt.

Különösen a mobil képernyőkön a kiemelt kivonatok általában a képernyő 50% -át vagy még nagyobb részét foglalják el.

Google kiválasztja, hogy mely eredmények jelennek meg kiemelt kivonatokként, és nem mondják meg kifejezetten, hogyan érhetik el oldalai ilyen gazdag eredményeként. De van néhány bevált módszer, amelyet követhet, hogy növelje a megjelenítési esélyeket ezekben a kiemelt mezőkben.

Célozza meg a hosszú farok kulcsszavakat, amelyek kérdések. A keresésben szereplő legtöbb részlet tartalmaz információt, amely választ ad egy kérdésre. Tehát hozzon létre örökzöld tartalmat, amely a hosszú farok kulcsszó-kifejezéseket célozza meg, amelyek a következőkkel kezdődnek:

Mi a…
Miért van…
Hogyan csinál / csinálja…
Hogyan kell…


Egyértelműen válaszoljon a tartalmában szereplő kérdésekre. Győződjön meg arról, hogy a kérdésre adott válasz egyértelmű a tartalmi oldalán. Mutassa be a kérdést alcímben (

jelöléssel), és válaszolja meg az alábbi szövegben ( jelöléssel). Ezután használja a cikk többi részét az alátámasztó információk megadásához. Keressen kapcsolódó kulcsszavakat, és építse be őket a tartalmába, hogy megerősítse a megválaszolt kérdést.

Google javaslatok: https://support.google.com/websearch/answer/9351707?p=featured_snippets&hl=hu-HU&visit_id=637593690993264099-770074489&rd=1

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s