Le fog állni a Facebook és Instagram!?


cikk forrása

A Facebook azt állítja, hogy leállíthatja az alapvető alkalmazás és az Instagram működését Európában, köszönhetően az új szabályozásnak, amely befolyásolja az adatok EU-ból az Egyesült Államokba történő továbbítását.

A cég szeptember 10-én tett bizonyítékot Írország legfelsõbb bíróságához, az ír Business Post elsõként jelentett be erről a dokumentumról vasárnap.

A nyilatkozatban a Facebook megtámadta az ír adatvédelmi felügyelet, az adatvédelmi biztos (DPC) e hónap elején kiadott előzetes végzését, amely azzal fenyegetett, hogy megakadályozza a Facebook-ot abban, hogy az adatvédelmi aggályok miatt továbbítsa az EU-adatokat az Egyesült Államokba.

“Abban az esetben, ha a Pályázót [Facebook] teljes körűen felfüggesztették a felhasználók adatainak az Egyesült Államokba történő továbbításával, amint az a DPC által javasoltnak tűnik, nem világos a Pályázó számára, hogy ilyen körülmények között hogyan továbbra is biztosíthatja a Facebook és az Instagram szolgáltatásait az EU-ban “- írta a Facebook Írország adatvédelmi vezetője és munkatársa, Yvonne Cunnane, hozzátéve, hogy a Facebook havonta 410 millió aktív felhasználóval rendelkezik Európában.

A Facebook szóvivője cáfolta, hogy ez fenyegetést jelentene az EU-ból való kilépéshez.

“A Facebook nem fenyegeti az Európából való kivonulást. Az Ír Legfelsőbb Bírósághoz benyújtott jogi dokumentumok azt az egyszerű valóságot mutatják be, hogy a Facebook, valamint sok más vállalkozás, szervezet és szolgáltatás az EU és az Egyesült Államok közötti adatátvitelre támaszkodik működése érdekében. szolgáltatásaik “- mondta a Facebook szóvivője közleményében.

“A biztonságos, biztonságos és legális nemzetközi adatátvitel hiánya károsíthatja a gazdaságot és akadályozhatja az adatközpontú vállalkozások növekedését az EU-ban, ahogyan a COVID-19-től való kilábalásra törekszünk” – tette hozzá.

A Vice News, amely megszerezte a Facebook nyilatkozatának teljes verzióját, arról számolt be, hogy a technológiai óriás is panaszkodott arra, hogy igazságtalanul bánnak vele, mivel a DPC egyetlen más amerikai technológiai társaságot sem vett hasonló célpontba.

A DPC előzetes végzése megkérdőjelezte, hogy a Facebook által az Egyesült Államokba történő visszaküldéshez használt rendszer, az úgynevezett standard szerződéses kikötések (SCC) jogszerűen érvényes-e az Egyesült Államokba történő adatküldés esetén.

Az SCC-ket júliusban összességében érvényesnek tekintették országokon átívelő adatátviteli mechanizmusként, miután az EU felbontotta az EU és az USA között az Adatvédelmi Pajzs nevű hosszú távú adatátviteli megállapodást. Az SCC-k megszerzéséhez azonban az országoknak kellően magas szintű adatvédelmet kell bemutatniuk, és aggodalomra ad okot, hogy az Egyesült Államok adatfelügyelete túl invazív ahhoz, hogy megfeleljen az EU magas szintű adatvédelmi követelményeinek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s