I.Széchenyi meet up – Sikeres Emberek


82250685_10156907855138947_8583753708859293696_n

Január 15-én megrendeztük a Széchenyi Meet up -ot ami szerintem nagyon jól sikerült!

Az ötlet onnan jött hogy kéne valami ami Új és modern a Széchenyi programok között!

Miután megismertem Széchenyi Tímeát a Gróf Széchenyi család alapítvány elnökét A Grófnőt, és megismertem az alapítvány munkáját, kitaláltam legyenek havonta olyan meet up -okahol a sikeres és érdekes embereket ismerhetünk meg többféle szempontból! Ezzel az  a célunk, hogy bemutassuk a mai fiatalságnak hogy tanulással, kitartással, hittel szinte mindet el tudsz érni ha kitartó és kellően elszánt vagy.

I.Széchenyi Meeet up – SIKERES Emberek

2020 Január 15. 18:00-20:30h

Helyszín:  Magyar Nemzeti Múzeum Széchényi Ferenc terem.

Gróf Széchenyi István munkássága példaértékű számunkra, vajon ő mit tudott a siker kudarc kapcsolatáról ?
Téma: A siker és a kudarc építő ereje.
Hogyan jutunk el a számunkra kitűzött célig a környezetünk állandó megfelelési nyomása közben, ha a foglalkozásunk pl nyilvános ?
A példamutatás fontossága az ifjúság számára.
Fontos-e a hit a napjainkban ?
Híd a generációk között.
Beszélgető partnerek lesznek: 
Farkas Franciska – színésznő https://www.facebook.com/FarkasFranciskactress/
Zsiga Melinda – Kick Box világbajnok és fitness model https://www.facebook.com/Melinda-Zsiga-1173623619333613/
Horváth József – rákkutató https://www.facebook.com/officialjoz/
Széchenyi Tímea– Gróf Széchenyi Család Alapítvány elnöke
Részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött !

A terem 70 fő befogadására alkalmas, ezért kérünk mindenkit, részvételi szándékát e-mailben előre jelezze, másként nem tudunk helyet biztosítani számára!

Sajtóinfók

A Széchenyi Meetup első rendezvényére került sor 2020. január 15-én a Magyar Nemzeti Múzeum Gróf Széchenyi Ferenc termében.

A beszélgető est meghívott vendégeivel Farkas Franciska színésznővel és drámapedagógussal, Horváth József molekuláris genetikussal és Zsiga Melinda Kick-Boksz világbajnoki bronzérmes sportolóval a megélt kudarc és sikerépítés erejéről beszélgetett Széchenyi Tímea a Gróf Széchenyi Család Alapítvány elnöke.

Mindhárom életútban súlypontként szerepelt a roma származás miatti megkülönböztetés, az ebből fakadó nehézségek megélése, a társadalom által adott negatív válaszok és előítéletek már a korai kisgyermekkorban megtapasztalt akadályai.

 

A kudarcokból való továbblépés olyan erős motivációként hatott rájuk, amely hozzásegítette mindhármukat, hogy az életben jó döntéseket hozzanak, és pozitív jövőképet mutassanak sorstársaiknak.

DSC_0089 Széchenyi Meetup I. 3. KÉP

Az ártatlanul átélt negatív élettapasztalatokból való lelki fejlődés segítette mindnyájukat abban, hogy magas érzelmi intelligenciával lássák a szűkebb és tágabb környezetüket, megértsék az emberi viszonyokat, s olyan empátiával forduljanak az emberekhez, amely példamutató mintaként szolgál társadalmunknak.

A három sikertörténet olyan szellemi és tudatos fejlődés eredménye, amely a kiszakadás iránti vágyból indult ki. Horváth József beszélt a mentorok fontos szerepéről, akik felfigyelnek a jó képességű diákra és segítik őket tanulmányaik előrehaladásában. Farkas Franciska értelmiségi családból való származása meghatározó táptalaj volt a színészeti pálya felé, bár az eddig elért sikerek ellenére érezhető számára a szakmán belüli megkülönböztetés. Küldetésének tartja, hogy felvállalva származását megváltoztassa a társadalom rossz szemléletét és valótlan előítéletét. Zsiga Melinda roma állami gondozottként kisgyermekkori és ifjúkori megpróbáltatásait osztotta meg a nyilvánossággal és felhívta a figyelmet, hogy a vele szemben tanúsított kegyetlen bánásmód nem egyedi példa és felnőttként felelősnek tartja magát, hogy ez ellen tegyen és segítsen hasonló környezetből érkező emberi életeken társadalmi és származásbeli megkülönböztetés nélkül.

A fiatalokat megszólítva az önbizalom fontosságát és a keresztényi értékrend mindennapokban való követését emelték ki.  Horváth József rákkutató szakmai munkája mellett és doktori védése közben egyetemi teológiai órákra is jár, miközben folyamatosan rendelkezésre áll bárki számára ingyenes onkológiai konzultációra.

 

A beszélgető est meghitt és családias hangulatát nemcsak a terem atmoszférája, de a meghívott beszélgetőpartnerek őszinte vallomásai is megteremtették. A nyilvánosság előtt felvállalt életút minták álljanak előttünk pozitív megerősítő példaként, és hívják fel a figyelmet az esélyegyenlőség megteremtésére.

Meetup Szervezők:

Gróf Széchenyi Család Alapítvány http://www.szechenyicsalad.hu

Profit Online Marketing Ügynökség http://www.profitonline.hu

Fotók: http://www.promotions.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s