Google Discover Tartalom Optimalizálás


9471-760x400

Google Discover

A tartalom optimalizálása a Discover számára!

A Google az Ön oldalának rövid összegzését kártyaként mutathatja be a felhasználóknak a Discover szolgáltatásban, amely tulajdonképpen egy olyan görgethető témakörlista, amelyet a felhasználók mobileszközeiken böngészhetnek. Ha a kártyára kattint, az alkalmazás a felhasználót a Discover-bejegyzés forrásaként szolgáló weboldalra küldi.

A Discover a tartalmak olyan keverékét jeleníti meg a felhasználóknak, amelyet a Google-termékekkel folytatott interakcióik vagy az általuk közvetlenül követett tartalmak alapján állított össze. Nem csak a ma közzétett tartalmakat vesszük figyelembe – ha úgy gondoljuk, hogy a felhasználót korábbi tartalmak is érdekelhetik, akkor a Discover az ilyen tartalmakat is megjeleníti.

A Discover továbbá videókat, sporteredményeket, szórakoztató újdonságokat (mint például egy új film bemutatóját), részvényárakat, eseményekkel kapcsolatos információkat (például egy nagyszabású díjátadó jelöltjeit vagy egy közeljövőben megrendezésre kerülő zenei fesztivál fellépőit) és még sok mást is bemutat. A Discover egy tartalomközpont, amely az Ön összes érdeklődési körét magába foglalja.

A tartalom optimalizálása a Discover számára

A Discover tartalmait a Google algoritmus alapján rangsorolja, annak megfelelően, hogy szerinte a felhasználót mi érdekelné a legjobban. A tartalmak rangsorolásában a cikk tartalma és a felhasználó érdeklődési körei közti kapcsolat szorossága játssza a döntő szerepet, ezáltal nincs jobb módszer, amellyel jobb rangsorolást tudna elérni, mint azzal, ha a felhasználókat érdeklő tartalmakat tesz közzé.

Nincs szükség különleges címkékre vagy strukturált adatokra a Discoverben való megjelenéshez – oldalai egyszerűen jogosultságot szerezhetnek, ha a Google indexelte őket, és megfelelnek a Google Hírek irányelveinek. Nincs szükség különleges címkékre vagy strukturált adatokra. A Google a Discover tartalmait algoritmusok segítségével rangsorolja a tartalom minőségének és az oldal tartalma, illetve a felhasználó érdeklődési körei közötti kapcsolat szorosságának alapján.

A Discoverben megjelenő tartalmainak helyezését és teljesítményét a leghatékonyabban két módszerrel tudja javítani: (1) ha olyan tartalmakat tesz közzé, amelyeket véleménye szerint érdekesnek találnának a felhasználók, és (2) ha tartalmaiban kiváló minőségű képeket használ. A megjelenítők 5%-os növekedést tapasztalnak az átkattintási arányban, 3%-os növekedést az oldalukon töltött időtartam hosszában, valamint 3% növekedést a felhasználók elégedettségében, amikor a Discover-kártyájukon nagy méretű képek szerepelnek indexképek helyett.

Érdeklődési köröknek megfelelő hírek megjelenítése a Discover funkcióval

Külön keresés nélkül kaphat információkat érdeklődési köreivel kapcsolatban, például kedvenc sportcsapatairól vagy kedvelt híroldala új híreiről.

Nagy méretű képek engedélyezése a Discover találatai között:

A Discover megjelenítése

Többféle módon is megtekintheti a Discover információit:

  • A Google Google  alkalmazásban.
  • Androidos telefonján vagy táblagépén, illetve böngészőjében a google.com webhelyen. Megjegyzés: Előfordulhat, hogy ez a funkció nem áll rendelkezésre minden nyelven és országban.
  • Ha Pixel, Nexus vagy Google Play kiadású eszköze van, csúsztassa ujját gyorsan jobbra az eszköz kezdőképernyőjén.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s