SEO Alapok – Meta Leírás – Onsite SEO


onsite-SEO-meta-description-tips

Meta leírás: Mit, miért, és hogyan?

A Meta leírás egyre fontosabbá vált, hiszen minél több tartalmat készítünk, és minél mélyebbre ásunk az inbound marketingben, annál inkább szükségünk van a meta leírásokra.

Mi a meta leírás?

A google hivatalos álláspontja szerint: A leíró metatagek fontosak, hiszen a Google snippetként felhasználhatja azokat az oldalhoz.  A találatokban ez alapján az információ alapján tájékozódnak a felhasználók.  A keresés során a meta leírás segít meggyőzni az olvasót, hogy az adott weboldalt használják.  Fontos, hogy itt is használjunk kulcsszavakat(melyet kulcsó kutatás előzzön meg) , de a meta leírás ne legyen túl komplikált.

omü-meta

Szükségem van meta leírásra?

Röviden igen. Hogy miért?

1) Növeli az átkattintási arányt & javítja az organikus találatokat

A kattintások százalékaránya, folyamatosan csökken, ahogy görgetünk lefelé a találati listán, mivel logikusan minél relevánsabb egy találat, annál előkelőbb pozícióban található meg a találati listán. Ha a találati lista legalján vagy, akkor eleve hátránnyal indulsz. Kitűnni úgy tudsz a többi leírás közük, hogy a SEO szabályait betartva minél figyelemfelkeltőbb meta leírást adsz meg. Ezért érdemes a meta leírást SEO szakemberre bízni, mert nagyon könnyen el lehet veszni a részletekben.

2) A megfelelő embernek a megfelelő információt add a megfelelő időben

A  google a meta leírásokat használja akkor, ha a keresés keresési operátorokkal valósul meg pl.”macskaköröm” ,hashtag, +. Fontos azonban megjegyezni, hogy a Google nem csak a meta leírások alapján rangsorol.

3) Növeld a látogatottságot a Social médián keresztül

A közösségi oldalak, mint a facebook is használ description tag-et, amiikor egy oldalt megosztanak a hírfolyamban. A meta description nélkül egy ilyen megosztásnál az a szöveg szerepelne a meta leírás helyén, amit a kereső először megtalál. Attól függően, hogy mi az első szöveg az oldaladon, nem biztos, hogy a legmegfelelőbb felhasználói élményt nyújtja majd.

4) Használd arra, hogy „eladd” a tartalmadat

Bár önmagában a meta leírás kevés a jó helyezéshez a találati oldalon, azonban egy jól megírt meta leírás bizonyítottan növeli az átkattintási arányt.

Mi teszi olyan erős eszközzé a meta leírást?

Így írj jó meta leírást:

1) Írj megnyerő tartalmat

Írj egy rövid mondatot, mely összefoglalja azt, hogy miért érdemes elolvasni a postodat.  Világosan és érthetően add az olvasó tudtára, hogy mit nyer azzal, ha átkattint. Vásárlásra, és konverzióra buzdíthatod itt az olvasót.

2) Használj 1-2 kulcsszót

A title tag és a meta leírás mindenképp tartalmazzon olyan kulcsszavakat, melyek relevánsak, és az adott aloldal is tartalmazz azokat. Ez a kereső robotoknak is segítség, hogy jól indexeljék be az oldalad. Kerüld a kulcsszó halmozást, a legfontosabb kulcsszavak 2x fordulhatnak elő.

3) Törekedj a 155 karakterre

A Google nem karakterben mér, hanem pixelben. Egy bizonyos szélesség után egyszerűen levágja a meta leírást. A legfontosabb kulcsszavaknak ide kell bekerülnie.  

4) Kerüld a kulcsszó halmozást

Néha hasznos, ha van egy pár leíró szókapcsolat, de nem szabad sokszor ugyanazt mondani. A kulcsszó halmozás nem segíti a felhasználót az eligazodásban.

5) Ne használj olyan karaktereket, melyek nem alfanumerikusak

 

Kivétel

Szabály felállítása webshopoknál. Több ezer termékes webshopoknál javasolt egy title meta szabály felállítása ahhoz, hogy releváns találatok legyenek. Mindig a termék neve legyen az első a leírásban.A kategóriákat mindig egyedi metával kell ellátni!

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s