Facebook Ingyenes Internet – Afrika


Mark Zuckerberg a Facebookon jelentette be, hogy hamarosan bekapcsolják az első műholdjukat, ami internetszolgáltatást biztosít majd. A Facebook-közeli Internet.org idén év végére 100 országba szeretné eljuttatni a némileg korlátos, de ingyenes internetet.

Több irányból is dolgoznak az ingyenes internet biztosításán, ami valóban teljesen ingyenes lesz, de természetesen korlátokat is építenek a rendszerbe, hiszen nem azért készül, hogy az egész világ teljesen ingyen szörfözhessen a neten nap, mint nap.

A Facebookot és az Internet.org nevű non-profit szervezetet is alapító Zuckerberg bejelentése szerint műholdra is lépnek: ez Eutelsattal működnek együtt, az ő jövőre fellövendő Amos-6 műholdjuk biztosítja majd a Facebook internetszolgáltatását.

Az első területe azok az ingyenes internetelérés szempontjából, amelyek hátrányosabb helyzetűek, az első műholdjuk Afrika nyugati, keleti és déli területeit fedi majd le. Azonban nem állnak meg itt a nagyon közeli jövőben az egész világ ingyen internetezhet majd az ő rendszerük segítségével.

Az Internet.org valójában már egy éve fut. Először Zambiában indította el a Facebook tavaly júliusban, és azóta több afrikai, latin-amerikai és ázsiai országban is elérhető. Indiában idén februárban kezdték beindítani. Elvileg nem merül ki az ingyenesen használható appokban, különböző fejlesztéseken, például az adatátviteli hatékonyság növelésén is dolgoznak, olyan partnerekkel, mint az Ericsson vagy a Qualcomm.

Ennek itt Európában biztosan nem lesz jövője mert nem fogja engedni az EU.Szigorú törvényekkel fogják szabályozni.

forrás:hvg.hu, facebook.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s