Google Újdonságok a reklámiparnak


A Google a New York-i Advertising Weeken jelentette be, hogy a hirdetők és a reklámügynökségek számára két új fejlesztést is készített. Az egyik a Customer Match, a másik pedig a Universal App Campaigns.

A Customer Match-termék abban segít a hirdetőknek, hogy a leginkább releváns, legnagyobb értékű fogyasztókat találják meg üzeneteikkel a Google Seachben, a Youtube-on és a Gmailben.

A termék úgy működik, hogy egy e-mail-listát kell feltölteni, és csak azoknak juttatja el az üzenetet, akik éppen be vannak jelentkezve a Google-fiókjukon keresztül a Youtube-ra vagy a Gmailbe. Ezen keresztül lehet azonnali e-mailkampányokat szervezni, lojalitásprogramokat tartani. 

A termék lehetőséget ad arra, hogy az adatbázisán belül a saját e-maillistánk alapján hasonló fogyasztókat (Similar Audiences) is keressünk, akiket ugyanúgy érdekelhetnek a termékeink, szolgáltatásaink.

A Google a szolgáltatást a következő hetekben indítja el a hirdetők számára.

A Universal App Campaigns pedig már el is indult. Lényege, hogy az appfejlesztők és a hirdetők úgy indíthatnak új AdWords-kampányt, hogy azt a Google-böngészőjében, a Google Playen keresztül, a Youtube-on vagy a Google Display Networkon egy gombnyomásra egyszerre is futtathatják.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s