A futópad halálos balesetet okozhat – Gyászol a Facebook


Futópadon halt meg a Facebook-vezér férje

SandGoldBerg2_2776423b

Puanta Mita ‒ Egy futópadról leesve, fejsérülésébe halt bele Dave Goldberg (†47), Sheryl Sandberg, a Facebook vezérigazgatójának férje.

Az üzleti világban ritka közszeretetnek örvendő férfi családjával és barátaival nyaralt Mexikóban, amikor a fatális baleset történt.

A Washington Post értesülése szerint Goldberg péntek délután szállodájuk edzőtermébe ment le egyedül, ahol az egyik futópadon akart edzeni, de elvesztette az egyensúlyát, és hanyatt esett. Esés közben olyan erővel ütötte be a koponyáját, hogy feltehetően agyalapi vérzést szenvedett, és már nem lehetett megmenteni.

Halálhírét testvére hozta nyilvánosságra a Facebookon, de a közösségi oldal vezérigazgatója egyelőre nem nyilatkozott a tragédiával kapcsolatban. A család hamarosan hazaszállíttatja Goldberg holttestét Mexikóból, és Kaliforniában temetik el.

Goldberg egy neves, de módszerei miatt gyakran bírált kutatócég, a SurveyMonkey vezére volt. A cég webalapú felmérési megoldásokat kínált vállalkozásoknak, intézményeknek és magánszemélyeknek, 1999-es alapítása óta több százmillió felmérést készített, jelentős adatbázist hozott létre. Ő alapította a Launch Media nevű zenei startupot is, amelyet aztán 2001-ben felvásárolt a Yahoo. Goldberg felesége, Sheryl Sandberg a Facebook egyik igazgatója. 2004-ben házasodtak össze, amikor Goldberg a Yahoo Music elnökhelyettese volt, Sandberg pedig a cég online értékesítésért felelős alelnöke.

A Washington Post szerint házasságuk egyedülálló volt, főként a Szilikon-völgyben, ahol ritka, hogy két karrierista ember megtalálja együtt a boldogságot. Goldbergéknek két gyermekük született, akik most apjukat gyászolják.

05goldberg-web2-master675

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s