Hogyan lehet bekerülni a Google Hírekbe – Google News követelmények


Hogyan lehet bekerülni a Google Hírekbe?Miért jó ez?

googlenews3

Amiért nagyon fontos az a SEO és a organikus Találatok növelése miatt!

A Google Hírek célja, hogy segítsen rendszerezni a világ minden hírét, és elérhetővé tegye ezeket a felhasználói számára, ugyanakkor pedig a lehető legjobb élményt nyújtsa azoknak, akik hasznos és aktuális híreket keresnek.

Céljaink eléréséhez elengedhetetlen fenntartani a Google Híreken található webhelyek minőségét. Ennek érdekében bizonyos irányelveket hoztunk létre, amelyek biztosítják, hogy méltányos és következetes módon dönthessük el, milyen webhelyeket veszünk fel a Google Hírekbe.

Az alábbiakban néhány fontos irányelvet talál, javasoljuk, hogy ezeket olvassa el webhelye elküldése előtt. Azt ajánljuk, hogy fordítson kiemelt figyelmet a Google Hírek minőségi irányelveire, amelyek olyan dolgokat emelnek ki, amelyek alkalmazása egy webhely teljes eltávolításához, vagy az algoritmus segítségével vagy kézzel végzett spamszűrési műveletek során annak kiszűréséhez is vezethet. Ha egy webhely érintett a spamküldésben, előfordulhat, hogy nem jelenik meg a Google Hírek találatai között.

Ne feledje, hogy csak olyan oldalak jelenetnek meg a szolgáltatásban, amely megfelel a webmestereknek szóló útmutatóban foglalt irányelveknek.

A Google Hírek általános irányelvei

Hírtartalom. A Google Hírekben szereplő webhelyeknek aktuális információkat kell tartalmazniuk olyan ügyekről, amelyek fontosak vagy érdekesek olvasóink számára. Általában nem fogadunk el útmutató jellegű cikkeket, tanácsadó rovatokat, álláshirdetéseket vagy csak tájékoztató jellegű tartalmakat, például időjárás-előrejelzéseket vagy tőzsdei árfolyamokat tartalmazó oldalakat.

Újságírói alapelvek. Az eredeti tényközlés és a származási hely őszinte megnevezése régi újságírói értékek. Ha webhelye átvett tartalmat közöl, ezt külön kell választania az eredeti anyagoktól, vagy pedig a robots.txt fájl révén korlátoznia kell hozzáférésünket ezekhez az átvett cikkekhez.

Szakmai hozzáértés. Olyasmiről írjon, amihez ért! A legjobb hírportálok szakmai hozzáértésük és tapasztalatuk miatt olvasottak.

Felelősségvállalás. Felhasználóink jobban becsülik azokat a hírportálokat, amelyeken elérhető a szerzők életrajza és kapcsolattartási adatai, így például postai vagy e-mail cím és telefonszám.

Olvashatóság. A felhasználói élményt növelik a világos, jó helyesírású és nyelvhelyességű cikkek. A zavaró hirdetések és automatikusan elinduló videók számának korlátozásával lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyebben összpontosítsanak a cikk tartalmára.

Végül pedig azt javasoljuk, hogy tekintse meg, milyen különböző tartalmak jelennek meg a Google Hírekben.

A Google Hírek műszaki irányelvei

A Google Hírek egy számítógépes algoritmus segítségével térképezi fel automatikusan a hírportálokat. Rendszerünk akkor tudja megállapítani, hogy mely oldalak tartalmaznak cikkeket, ha webhelye követi műszaki irányelveinket.

Íme a legfontosabb tudnivalók:

A cikkek URL-címei. Annak érdekében, hogy csak az új híreket térképezzük fel, az URL-eknek egyedieknek kell lenniük, legalább három számot kell tartalmazniuk, és állandónak kell lenniük.

A cikkek linkjei. Amikor robotunk feltérképezi webhelyét, olyan HTML-linkeket keres, amelyek legalább pár szót tartalmazó horgonyszöveggel rendelkeznek. Nem tudunk képlinkeket, JavaScriptbe kódba, valamint keretekbe ágyazott linkeket feltérképezni.

A cikkek formázása. Robotunk csak HMTL formátumú cikkeket tud feltérképezni. Ez azt jelenti, hogy nem tudjuk feltérképezni a PDF- vagy egyéb, nem HTML-formátumú webhelyeket.

Robots.txt vagy metacímkék. Annak érdekében, hogy a Google Hírekbe fel tudjuk venni a webhelyén található tartalmakat, felhasználói ügynök alkalmazásunknak fel kell térképeznie és be kell indexelnie webhelyét.

Multimédiás tartalmak. Jelenleg nem fogadunk el audiofájlokat vagy multimédiás tartalmakat, azonban előfordulhat, hogy feltérképezzük az ilyen tartalmak oldalán található kiegészítő vagy leíró szövegeket, valamint feltérképezzük a YouTube-ról származó videókat.

Noha nem kötelező, azt javasoljuk, hogy küldjön be egy Google Hírek-webhelytérképet/0} egy Webmestereszközök-fiókból. Ne feledje, hogy amennyiben azelőtt küldi el a webhelytérképet, mielőtt csapatunk ellenőrzi és jóváhagyja webhelyét, hiba jelentkezhet.

A Google Hírek minőségi irányelvei

A webmesteri minőségre vonatkozó irányelveink a legtöbb csalásra vagy manipulációra utaló viselkedést lefedik, de a Google Hírek elutasítóan reagálhat egyéb olyan félrevezető gyakorlatokra is, amelyek nem szerepelnek az irányelvekben. Azok a kiadók, amelyek a jó újságírás alapelveinek támogatására törekszenek, sokkal jobb felhasználói élményt biztosítanak, és következésképpen jobb rangsorolást érnek el, mint azok, amelyek a kihasználható kiskapukat keresik.

Ne feledje, hogy az irányelvek be nem tartása a cikk(ek) vagy a teljes kiadvány eltávolítását vonhatja maga után.

Ha úgy gondolja, hogy egy másik kiadó megszegi a Google minőségi irányelveit, kérjük, értesítsen bennünket egy spamjelentés elküldésével. A Google Hírek a bővíthetőséget és az automatizált választ részesíti előnyben a problémák megoldására, így megpróbáljuk minimalizálni a manuális spameltávolítást. Bár megtörténhet, hogy nem reagálunk kézi művelettel minden jelentés esetében, a spamjelentéseket a felhasználókra tett hatásuk alapján rangsoroljuk, és bizonyos esetekben teljes mértékben eltávolíthatjuk a spam jellegű webhelyeket a Google Hírekből.

Javasoljuk, hogy kövesse a bevált gyakorlatokat.

Ragaszkodjon a hírekhez – de tényleg! A Google Hírek nem marketingszolgáltatás. Nem szeretnénk a felhasználókat olyan webhelyekre irányítani, amelyeket elsősorban egy termék vagy egy szervezet népszerűsítésére hoztak létre, vagy amely a kereskedelmi újságírást műveli. Ha webhelyén hírtartalmak keverednek más típusú tartalmakkal, különösen fizetett hirdetésekkel vagy promóciós tartalommal, erősen javasoljuk, hogy válassza el a hírtartalmakat a többitől. Ellenkező esetben, ha hírtartalmat találunk más tartalmakkal keveredve, a teljes kiadványt is eltávolíthatjuk a Google Hírekből.

Legyen felhasználóbarát az oldala. Kövesse a jó újságírás alapelveit, hogy webhelye egyedi, értékes és vonzó legyen. Például az oldalak betöltési ideje legyen rövid, használjon ritkán URL-átirányításokat, és kerülje a felhasználókat becsapó viselkedést.

Használja megfelelően a metacímkéket. Ha a mi metacímkéinket használja, például a „keywords” vagy a „standout” címkét, győződjön meg róla, hogy helyesen használja őket.

googlenes5

Küldje el nekünk webhelyét

Ha elolvasta a fentieket, és webhelye megfelel webmesteri irányelveinknek, valamint a Google Hírek általános műszaki és minőségi irányelveinek, készen áll rá, hogy igényelje webhelyének felvételét a Google Hírek Kiadói Központban.

https://partnerdash.google.com/partnerdash/d/news#p:id=pfehome

googlenews2

Gyakran nem tudunk külön visszajelzést küldeni az egyes webhelyekkel kapcsolatban, vagy pedig külön válaszolni az irányelveinkkel kapcsolatos kérdésekre. A kiadói súgófórumban más kiadóktól is kérhet segítséget.

Mennyire hasznos ez a cikk:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s