Facebooknál szeretnék dolgozni! Mit tegyek ezért?


FACEBOOK Munka

Tudtad, hogy legkönnyebben a Facebook saját karrier oldalán (igen ilyen is van!) találhatod meg a nyitott álláslehetőségeket? Most, hogy megnézted milyen pozíciók vannak, Carlos Bueno történetén keresztül bemutatjuk, hogy milyen kiválasztási folyamatra számíts.

dolgozz az Apple, Google, Facebook csapatában © Marco Paköeningrat

Legelőször itt is a recruiter (hr szakember) lép kapcsolatba veled email-en vagy telefonon keresztül, ahol elhangzanak a szokásos(beszélj az előző munkádról, miért akarsz nekünk dolgozni?, van-e kérdésed?) mondatok. Következik egy olyan beszélgetés, ahol már a jelölt is megjelenik videótelefon vagy személyes interjú formájában, ez egy 45 perces szűrési szakasz, amelyben egy potenciális munkatársaddal beszélgetsz. Ennek során bemutatják a munkakört, a céget, rátérnek az önéletrajzodra, a tapasztalatodra és a motivációdra stb., de az idő nagy részét pár problémamegoldó, programozási feladat fogja kitenni.

Ha ezen is túljutsz, meghívást kapsz a Facebook bázisára, hosszú, több szakaszból álló interjúsorozatra. Ez lesz igazán a kemény dió.

Egynapos interjúsorozat (csak egy ebédszüneted lesz), olyan feladattal, mint: Mutasd be a kódolási ismereteidet a táblánál (semmi szövegszerkesztő, semmi trükk)! Kérdezni természetesen ér, már ha tudsz. Ez persze nem minden, pár adottságnak is meg kell felelni ahhoz, hogy felvegyenek. Például: értsd meg az összetett dolgokat, legyél lelkes és motivált, hozz merész döntéseket, legyél sokrétű, problémamegoldó és jó programozó.

Végül kapsz egy ajánlatot amit vagy elfogadsz, vagy elfogadsz, mert úgyis elfogadod!

PÉLDA: https://www.facebook.com/careers/department?req=a0I1200000G4DCFEA3&dept=marketing&q=marketing

f2 f1

Forrás:http://kulfoldremennek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s