Elekes Levi a Románia legmenőbb You Tube Vloggere


Elekes Levi a Youtube-ra tölt fel magáról videókat: százezrek kíváncsiak arra, hogy mi a véleménye az érettségiről vagy az oktatásról.

Sőtt, még azt is megkockáztatom, hogy ő a legbefolyásosabb erdélyi magyar srác. A Youtube-ra feltöltött román nyelvű videóit jelenleg közel 160 ezer ember követi, csatornája az egyik legnépszerűbb az országban, pillanatnyilag a 31. legtöbb követővel rendelkező csatorna az övé.

A 2011 decemberében indított csatornáján olyan egyszerű témákról beszél, hogy miként ünnepli a karácsonyt vagy épp mit gondol a választásokról. Sőt, a közösségi oldalon megosztott képei alapján már tanagyag is lett belőle. Közben pedig több együttesnek is ő az online tartalom menedzsere, ő működteti például a B.U.G. Mafia és Andra Youtube-csatornáját is. Évek óta külön él szüleitől, egyszerűen csak mert megteheti. Elekes Levivel beszélgettünk.

Hogyan kezdődött nálad a vloggerség? Miért kezdtél el a Youtube-ra videókat feltölteni?

– Először 2009-ben töltöttem fel videókat. Azok még csak tutoriálok (tanító/segítő videók) voltak. Aztán láttam, hogy kezdenek megjelenni vloggerek, és tetszett az ötlet, hogy az emberek lefilmezik magukat, amint elmondják a véleményüket különböző élethelyzetekben, és feltöltik a Youtube-ra.

Előbb az unokatestvéremmel próbálkoztam, de vele körülbelül csak két hétig csináltam. Inkább váltottam, könnyebb egyedül. Sokkal személyesebbnek tartottam, mert csak én és a kamera voltunk. Így indítottam el a saját csatornámat 2011 decemberében, lassan négy éve.

Milyenek voltak az első visszajelzések?

– Nagyon jók, nem is számítottam ennyire jóra, egyáltalán nem volt kellemetlen tapasztalatban részem. Románia sajnos egy olyan ország, ahol ha valaki valami újat csinál, azt általában lehurrogják, mert a kommunizmusban arra nevelték őket, hogy ne fogadják el az újat. Így volt a vloggal is. Sokan hülyének tartották azokat a gyerekeket, akik vlogoztak. Mostanra szerencsére – bár nincsen szerencse és véletlen – nagyrészt megbarátkoztak vele. Most már egyre többen kedvelik.

TOVÁBB A TELJESS CIKKRE

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s